Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frp kan få straffeskatt

Oslo likningskontor vil granske reisene til Frp-politikerne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I går ble det kjent at Frps stortingsgruppe i mange år har hatt en hemmelig reisekonto som har dekket private turer for representanter og deres ektefeller.

Nå blir partiet gransket av skattemyndighetene, skriver VG i dag.

Slike private turer betalt av arbeidsgiver er skattepliktige og skal innberettes til ligningskontoret. Carl I. Hagen ville i går ikke kommentere om det er betalt skatt av reisene.

Hvis Frp ikke har betalt inn skatt etter reglene, risikerer stortingsgruppa til Frp straffeavgift, og representatene kan få straffeavgift.

- Jeg kan bekrefte at vi vil gå inn og se på hva som er gjort, sier direktør i Oslo ligningskontor Jan-Egil Kristiansen, til VG.

Hvis turene er private og uten faglig innhold skal både stortingsrepresentantene og deres ektefeller skatte av dem. Hvis de er av faglig karakter må ektefellen fortsatt skatte av turen.

Tidligere finansminister Per Kristian Foss mener Frps pengebruk er pinlig, og reagerer spesielt på at Hagen ikke vil fortelle om det er betalt skatt.

- Ytelser fra stortingsgruppen har samme skatteplikt som om SAS-sjefen tar med ektefellen på reise. Det er viktig at vi som vedtar reglene, også følger dem, sier Foss til VG.

Frp kan få straffeskatt
EKTEPAR PÅ TUR: Her er Carl I. Hagen i Sydney, Australia sammen med kona Eli.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling