<strong>STORT PRESSEOPPBUD:</strong> Siv Jensen slo en vits, angrep pressen og nektet å si noe mer om sexskandalen. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet
STORT PRESSEOPPBUD: Siv Jensen slo en vits, angrep pressen og nektet å si noe mer om sexskandalen. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet Vis mer

- Frp kan ikke politianmelde

Vi har håndert alle opplysninger om Trond Birkedal i henhold til våre retningslinjer, sier Siv Jensen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Frp-leder Siv Jensen forsikret etter et ekstarordinært sentralstyremøte i går ettermiddag at partiledelsen har fulgt partiets etiske retningslinjer. Hun ville ikke si hva partiledelsen har visst om påstandene om Tor Birkedals overgrep mot unge menn, eller når de fikk opplysninger.

Fornærmede må anmelde
- Når det kommer påstander om personer, forelegger vi påstandene for de personene, og hvis hvis det er påstander om krimienelle handlinger, gir vi alltid råd om gå til politianmeldelse. Det må den som er fornærmet gjøre, det kan ikke Frp gjøre. Kun i ettertid vi kan vurdere om de kriteriene og retningslinjene er gode nok. Vi kan ikke bidra til å formidle rykter og påstander til media. Til det er denne saken for alvorlig. Derfor formidler vi denne informasjonen til politiet. Politiets jobb er å skille påstander og fakta. På grunnlag av fakta en eventuell tiltale tas ut, sa Jensen.

Kan ikke spre rykter
Hun forsikret at partiledelsen har tatt Birkedal-saken med det største alvor.
- Derfor er det viktig for oss å opptre balansert og ansvarlig. Vi kan ikke være en ryktestasjon for media, sa Siv Jensen.
Hun gjentok at Frp har håndtert informasjonen som har kommet til partiledelsen både om Birkedal som alle andre med samme alvor.
-VI følger nøyaktig samme prosedyre som i andre saker. Vi konfronterer den personen det er påstander mot, og anbefaler den som mener seg fornærmet å anmelde til politiet. Frp kan ikke anmelde, sa Jensen.

Hun avviste å komme med detaljer om Birkedal-saken.

Ingen selvkritikk

På spørsmål om generalsekretær Geir Mo sin håndtering av saken svarte Jensen:
- Frp har håndtert informasjon som kommer til oss på samme alvor. Det er ingen i Frp som ikke har håndtert denne saken etter regelverket.

Heller ikke Mo kom med noen form for selvkritikk. Han gjentok han har håndtert denne saken i tråd med retningslinjene.
Siv Jensen anklaget media for å grafse i saker der de ikke kjenner de faktiske forhold. Hun advarte om at sterkt mediepress kan drive mennesker til selvmord.
- Det er mulig pressen ikke tar ansvar, men det gjør vi.

<strong>HARDT PRESSET:</strong> Siv Jensen fikk mange spørsmål om hva ledelsen i Fremskrittspartiet har visst om Trond Birkedals påståtte overgrep av et 15 år gammelt Fpu-medlem. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet
HARDT PRESSET: Siv Jensen fikk mange spørsmål om hva ledelsen i Fremskrittspartiet har visst om Trond Birkedals påståtte overgrep av et 15 år gammelt Fpu-medlem. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer