Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frp kan snu Øvre Otta-saken

Miljørebellen Kurt Oddekalv kan ha fått Fremskrittspartiet til å endre syn på Øvre Otta-utbyggingen. Etter at Ap besluttet å gi konsesjon til halv utbygging, skal Frp ta saken opp til ny behandling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fremskrittspartiet gikk i februar inn for full utbygging av Øvre Otta-vassdraget. Da var stortingsgruppa enstemmig. Når Frp's stortingsgruppe behandler saken på nytt neste uke kan partiet ha endret syn. Flere av representantene er imot utbygging - spesielt når det ikke blir flertall for full utbygging.

- Skal en gjøre inngripen i naturen som er så stor, må man få full uttelling, sier representant for Frp Jørn Stang.

Også Vidar Kleppe sier han vil stemme imot.

- Jeg har vært negativ til utbygging hele tida, og en halv utbygging er jeg helt klart imot, sier Kleppe.

Norges Miljøvernforbund jobber allerede med forslag til Frp's miljøpolitiske program. Flere i Frp mener Oddekalv og hans organisasjon driver seriøst og fornuftig miljøarbeid, og ønsker råd fra ham.

- Vi har sansen for Kurt Oddekalv. Han er en fornuftig mann og driver annerledes enn de andre miljøorganisasjonene, sier Vidar Kleppe.

- Vi har jobbet aktivt nå i 14 dager for å overbevise Frp om at utbygging ikke er en god sak for Frp. Vi har snakket med flere av de sentrale i stortingsgruppa. Nå ser det ut til at flere av representantene er imot utbygging. Ingen av de andre miljøvernerne vil snakke med Frp. Vi har valgt å gjøre det, og jeg tror det har gitt oss resultater, sier Kurt Oddekalv til Dagbladet. Regjeringspartiene og SV er imot enhver utbygging av Otta-vassdraget. Arbeiderpartiet har bundet sine representanter til å stemme for halv utbygging.