Frp-kilde: - Fullt gjennomslag for asylinnstramming

Bred enighet om asylinnstramming.

ENSTEMMIG: Frps parlamentariske leder Harald Tom Nesvik har stått hårdnakket på at det som trengs nå, er asylinnstrammng. Så kan man drøfte intergreringstiltak etterhvert. Et enstemmig gruppemøte sluttet seg i kveld til det regjeringspartiene og sikret flertall for. Foto: Nina Hansen
ENSTEMMIG: Frps parlamentariske leder Harald Tom Nesvik har stått hårdnakket på at det som trengs nå, er asylinnstrammng. Så kan man drøfte intergreringstiltak etterhvert. Et enstemmig gruppemøte sluttet seg i kveld til det regjeringspartiene og sikret flertall for. Foto: Nina HansenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det ligger an til bred enighet om innstramming av asylpolitikken. Et enstemmig gruppemøte i Frp ga i ettermiddag tilslutning til skissen til forlik.

- Vi er ferdig med å diskutere, nå skal vi melde til de andre gruppene, sa parlamentarisk leder Harald Tom Nesvik etter møtet.

- Hvor stort gjennomslag har Frp fått?

- Jeg synes du skal få gleden av å lese det dokumentet som kommer ut, og så kan vi snakkes etter det, først må vi melde til de andre hva som er vårt standpunkt, og hva som er de andre partienes standpunkt, sier Nesvik til Dagbladet.

- Fullt gjennomslag En kilde i Frp sier til Dagbladet at partiet har fått gjennom slag for 13 av 15 av sine forslag til innstrammingstiltak, og kaller det fullt gjennomslag.

Etter det Dagbladet erfarer, får Ap gjennom sine forslag til akuttiltak for Storskog og håndtering av tilstrømmingen på grensa mot Russland.

Ingen kommentar KrF og Venstre behandlet i ettermiddag både det siste tilbudet fra regjeringspartiene om statsbudsjett og forslagene på asylområdet på sine gruppemøter. Gruppene er ikke fornøyde med tilbudet de fikk fra regjeringspartiene i budsjettforhandlingene, som derfor fortsetter.

Verken KrF eller Venstre ønsket ikke å kommentere asylforhandlingene i kveld. Sentrumskilder avviser at Frp har fått fullt gjennomslag.

- Utvannet og innrammet - Et svært presset Frp har måttet gi store innrømmelser til de andre partiene, og store deler av deres såkalte innstramminger er kraftig utvannet, innrammet og endret, sier en sentrumskilde.