Frp-kilde: - Høyre lurer seg selv om handlingsregelen

Frp har fortsatt ambisjoner om å bruke milliarder på vei og helse utenfor handlingsregelen - tross forpliktelsene om at den skal ligge fast.

HANDLINGSTRØBBEL: En sentral Frp-kilde sier til Dagbladet at Høyre gjerne «må si at handlingsregelen ligger fast, hvis det hjelper dem å lure seg selv med en slik formulering. Men vi har fått stort gjennomslag for vårt syn». Her er Frp-leder Siv Jensen og Høyre-leder Erna Solberg fotografert på Sundvolden hotell, der regjeringsplattformen ble lagt fram i går. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
HANDLINGSTRØBBEL: En sentral Frp-kilde sier til Dagbladet at Høyre gjerne «må si at handlingsregelen ligger fast, hvis det hjelper dem å lure seg selv med en slik formulering. Men vi har fått stort gjennomslag for vårt syn». Her er Frp-leder Siv Jensen og Høyre-leder Erna Solberg fotografert på Sundvolden hotell, der regjeringsplattformen ble lagt fram i går. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Sundvolden-plattformen slår fast at den påtroppende Høyre/Frp-regjeringen skal følge handlingsregelen.

Det tar man imidlertid ikke så tungt i Frp - selv om partiet lenge har kjempet mot og kritisert regelen som gjerne omtales som Jens Stoltenbergs (Ap) kongstanke.

- Høyre må gjerne si at handlingsregelen ligger fast, hvis det hjelper dem å lure seg selv med en slik formulering. Men vi har fått stort gjennomslag for vårt syn, sier en sentral Frp-kilde til Dagbladet.

Vil omgå handlingsregelen Kilden trekker fram at Frp har fått gjennomslag for opprettelsen av et eget helseselskap og et veiselskap. Slike statlige selskaper har Frp drømt om lenge - nettopp fordi partiet mener det åpner for å bruke milliarder på blant annet veiprosjekter utenfor handlingsregelen. Les også: Slik vil Frp omgå handlingsregelen.

Veiselskapet har allerede fått en del oppmerksomhet etter at det ble gjort kjent i samarbeidsavtalen i forrige uke.

- Helseselskapet virker det som få har fått med seg ennå. I tillegg har vi altså fått et eget samferdselsfond, som også etter hvert skal få inntekter fra veiavgiften. Her er det mye vi kan gjøre framover.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer