FrP-kjendis i retten for bedrageri

I årevis har han vært en forkjemper for å kaste kriminelle innvandrere ut av landet, og kjæreste med Robinson-Mette. I dag møtte Bobby Chaudry i retten tiltalt for grov økonomisk kriminalitet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er en omfattende tiltale som møtte Bobby Chaudry da rettssaken mot ham startet i Oslo tingrett i dag. I elleve tiltalepunkter tegnet aktor et bilde av en mann som skal ha bedrevet omfattende hvitvasking av svarte penger, grov økonomisk utroskap, skatte- og avgiftsunndragelser og grovt bedrageri. 40 minutter brukte aktor Anna Maria Haarr på å lese opp tiltalen i den store økonomiske krimsaken. I sitt innledende foredrag antydet hun at de mange konkursene som Chaudry har vært innblandet i kan ha skjult økonomisk kriminalitet. Chaudry skal også ha brukt broren sin i Pakistan som stråmann for hvitvasking av penger.

Kjendiskjæreste

Chaudry og kjæresten Mette Iversen, kjent fra den første omgangen med Robinsonekspedisjonen, har holdt en høy profil i en rekke saker. Etter øylivets gleder og nedturer, ga Mette Iversen seg i kast med tilsvarende i hovedstaden. Hun sto blant annet bak utestedet Headlines, et lokale hun leide av et selskap som kjæresten sto bak, ifølge aktors innledningsforedrag. I tillegg eide Robinson-Mette aksjer i flere av kjærestens selskaper, hevdet aktor i retten.

Iversen vil i dag ikke si noe om sin befatning med saken.

- Jeg har bestemt meg for ikke å kommentere saken ennå, sier Mette Iversen til Dagbladet.no.

- Kast dem ut

Bobby Chaudry har holdt en høy profil, særlig i innvandringssaker. Gjentatte ganger har han uttalt seg på måter som får Fremskrittspartiets tillitsvalgte til å slå stiften av glede. Så sent som fjor tok han til orde for å kaste ut innvandrere som begikk kriminelle handlinger.

«- Det er den naive norske politikken ovenfor innvandrere som skaper rasismen i det norske samfunnet, slår Chaudry, som selv er pakistaner, fast. - Det ville vært mindre rasisme i samfunnet dersom Fremskrittspartiets innvandrings- og kriminalpolitikk hadde blitt fulgt, sier han, - det ville vært en mindre naiv politikk, og hvis kriminelle innvandrere blir utvist, vet folk at innvandrere som da er i Norge er skikkelige folk. Derfor burde innvandrerforeninger og ikke minst antirasister, støtte FrPs politikk.»

Sitatet er hentet fra Fremskrittspartiets hjemmeside

«Mafiametoder»

Chaudrys forsvarer var sterkt kritisk til aktors gjennomgang av tiltaltes forretningsdrift. Men det er liten tvil om at han har vært innblandet i en rekke restauranter, aksjeselskaper og plateforretninger. Arbeiderbladet kalte Chaudrys overtakelse av Dovrehallen for «mafiametoder». Avisa ble senere frikjent i retten.

Mannen som ifølge Folkeregisteret var Chaudrys far var i virkeligheten hans bror. Han kom til Norge i 1973, tre år senere kom Chaudry etter. Den omfattende karrieren begynte som oppvaskhjelp i 1983. En rekke selskaper, eiendommer og konkurser senere er Bobby Chaudry tiltalt for elleve brudd på norske lover.

DRAHJELP: Mette Iversen på bardisken i Headline.