Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frp-kjendis løslatt i Togo

TOGO: Frp-kjendisen og forretningsmannen Henning Holstad og hans 31-år gamle kollega ble for kort tid siden løslatt fra fengselet i Togo. Dagbladet.no møtte de slitne mennene som slipper å møte i retten for kokain-anklagene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I ettermiddag slapp de to nordmennene løs fra sentralfengselet i Togos hovedstad Lomé. De to forretningsmennene var slitne, men lykkelige da Dagbladet.no møtte dem i justispalasset like etter løslatelsen.

- Forholdene i fengselet har vært ubeskrivelige, sier Holstad til Dagbladet.no.

Han og hans kollega har nå tatt inn på det største hotellet i Lomé. De har ennå ikke bestemt når de vil reise hjem.

Deres advokat, Jean Abi, sier til Dagbladet.no at han har kjempet som en løve for å få de to løslatt. Anklagene mot dem er nå droppet med endelig virkning.

- Formelt sett er de midlertidig løslatt, men i realiteten er de fri og kan reise dit de vil, sier Abi til Dagbladet.no.

Henning Holstad (48) og kollegaen har sittet fengslet siden 20. september. I to uker har de sittet innesperret på en celle med ti fanger. Forholdene er svært forskjellige fra norske fengsle, men de har ikke følt seg direkte fysisk truet.

Nordmennene har vært siktet for bruk og besittelse av kokain og for besittelse av krigsmateriell.

Det siste skal dreie seg om walkie-talkier som er lovlig brukt i Europa, men som Togo har restriksjoner mot. Kokain-anklagene avfeier de som sprøyt.

- Det dreier seg ikke om kokain, men koffeintabletter, sa Holstads 31-årige kollega til Dagbladet i går.

Ingenting tydet i går på at de ville slippe ut før tidligst neste uke. Dagbladet.no kjenner ikke bakgrunnen for den overraskende løslatelsen i dag.

FRI: Henning Holstad ble løslatt i ettermiddag.