FrP-kjennelse på nettet

I dag avgjør byfogd Lars Borge-Andersen om FrP-bråket hører hjemme i retten. Kjennelsen vil bli lagt ut på nettet. I mellomtiden fortsetter maktkampen og utrenskingen i Hagens parti.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er første gang at medlemmer av et politisk parti har gått til retten etter å ha blitt henholdsvis ekskludert og suspendert av partiet.

Retten skal bare vurdere grunnlaget for suspensjonene. 'Anklagene' mot de ni er samlet i den såkalte Lodve-rapporten, som har blitt sammenlignet med innholdet i en russeavis av enkelte advokater. Rapporten er basert på uttalelser fra 16 medlemmer av FrPs Oslo-lag. Blant annet hevder en kvinne at Sissel Dagslet, som ble suspendert, har baksnakket henne. Nils Christian Dahl har blitt nevnt 'i negativ retning', og Odd Soring ble ekskludert på tross av at han ikke er nevnt av noen av de 16. Likevel omtaler FrPs sentralstyre anklagene som svært troverdige og grunn god nok til å hive medlemmene på dør.

Gang på gang under rettssaken har det blitt sagt at politikk og jus ikke må blandes. De ubegrunnede påstandene i Lodve-rapporten øker likevel sjansen for at de FrP-utstøtte skal få kjennelsen de håper på: En midlertidig forføyning som gir dem rett til å få tilbake vervene sine. Da må også sentralstyret vurdere sakene på nytt.

Sjansen for at de ni kommer tilbake i politisk arbeid, er likevel minimal: Uansett utfall er Dag Danielsen og de andre 'politisk døde mennesker', ifølge FrPs advokat Pål W. Lorenzen.

Fortsatt krig

Det er ikke bare Dag Danielsen som lengter etter julefred i FrP. Krigen mellom Hagen, sentralstyret og de ni suspenderte kan få følger langt utenfor Oslo-partiet. Hagens støttespillere vil ha flere personer ut. Blant dem som kan få en tøff desember-måned, er Vest-Agders stortingsrepresentant Vidar Kleppe og Jan Simonsen fra Rogaland. I dag er Hagen i Kristiansand for å snakke om nominasjon. Kleppe kan neppe vente noen støtte fra Hagen hvis han stiller til valg som stortingskandidat igjen. På torsdag er det Rogaland som får besøk av partisjefen. Jan Simonsen har et nært forhold til Hagens erkefiender, Per og Dag Danielsen. Blant annet har Simonsen to ganger vært forlover for Per Danielsen, som på torsdag og fredag prosederte knallhardt mot Hagen i Namsretten. Det er nok til at Simonsen ikke kan gjøre regning med noen hyggelig medarbeidersamtale med Hagen. Øystein Hedstrøm i Østfold må håpe på hjelp fra oven hvis han vil til Løvebakken til neste år.

Julebord onsdag

Onsdag er det julebord FrPs stortingsgruppe. Det kan bli en anstrengt affære. Fjorårets julebord er allerede behørig omtalt i mediene.

De hardt prøvede FrP'erne i Oslo må se langt etter festligheter i desember.

- Vi skal ikke ha noe julebord, sier fylkessekretær Knut Larsen.

- Grunnen er at vi skal spare penger. Det ble bestemt allerede på fylkesårsmøtet i februar.

Dommen finner du her:

www.domstol.no

BRØDRE: Stortingsrepresentant Dag Danielsen (foran) klør seg i hodet og lurer muligens på om han skal gå på Frp's julebord onsdag. I bakgrunnen: Hans bror og advokat Per Danielsen.
VENNER: Stortingsrepresentant Jan Simonsen vil kanskje trenge hjelp fra advokatvennen Per Danielsen (i bakgrunnen) seinere i høst.