Frp knebler motstandere

Tidligere Frp-medlemmer som er ekskludert fra partiet får ikke slippe til med spørsmål til Frp-politikere på folkemøter. Det har partiets eget sentralestyre vedtatt i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det Fremskrittspartiet kaller ytterligående politiske motstandere, som Erik Gjems Onstad, Bjarne Dahl og ekstremister som Bastian Heide og Jack Erik Kjuus, skal ikke få slippe til med spørsmål til Frps politikere på partiets åpne folkemøter i valgkampen.

Sentralstyret har vedtatt at disse menneskene - «ikke må gis anledning til å benytte våre høyttaleranlegg». Frp frykter at de fire som er navngitt i sentralstyrets vedtak, skal kunne forkludre Frp's valgkamp.

- Erklærte ekstremister

- Sentralstyret har valgt å sette foten ned. Vi kan ikke kaste disse menneskene vekk, men vi trenger ikke gi dem en mikrofon og la dem få spille en rolle under våre valgkampmøter, sier informasjonssjef Finn Egil Holm i Frp.

- Men har ikke disse menneskene, som vanlige velgere, krav på å få stille Frp-politikere spørsmål om partiets politikk på lik linje med andre velgere

- Vi synes det er ubehagelig når våre politiske motstandere tropper opp på våre valgkampmøter.

- Vil dere nekte andre motstandere, slik som Høyres Per Ditlev-Simonsen å stille dere spørsmål på et folkemøte langs Karl Johansgate?

- Vi mener det er en vesentlig forskjell på ekstremisten Kjuus og Ditlev-Simonsen. Det er forskjell på en politisk ekstremist og en politisk konkurrent, sier Holm til Dagbladet :på nettet.

Refset partikollega

På det samme sentralstyremøtet i dag refset partiledelsen formannen i Oppegård Fremskrittsparti for hans oppførsel mot tilhørere under et valgkampmøte nylig. Formannen, Oddbjørn Jonstad gikk til fysisk angrep på noen demonstranter som forstyrret Frp's folkemøte.

Sentralstyret understreker i sin uttalelse at slike reaksjoner fra Frp-medlemmer ikke skal forekomme, uansett eventuell provoserende opptreden fra demonstranter.