Frp-kommunene bruker minst på skolen

SV-kommunene bruker mest.

BUNN OG TOPP: Siv Jensens Frp og Kristin Halvorsens SV kommer henholdsvis best og verst ut mht. penger brukt på skolen skolen i «sine»respektive  kommuner. Foto: BJØRN SIGURDSØN / SCANPIX
BUNN OG TOPP: Siv Jensens Frp og Kristin Halvorsens SV kommer henholdsvis best og verst ut mht. penger brukt på skolen skolen i «sine»respektive kommuner. Foto: BJØRN SIGURDSØN / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

NTB/DAGBLADET: Elever i Frp-styrte kommuner mottar i snitt 15 200 kroner mindre per år enn elevene i kommuner der ordføreren kommer fra SV.

Fløypartiene havner på topp og bunn når du måler innsatsen per elev i grunnskolen. I landets fem SV-styrte kommuner fikk hver elev driftsmidler for 98 698 kroner i fjor. De 17 Frp-ordførerne var ansvarlige for budsjetter som ga 70 877 kroner per elev, viser tall fra SSB.

DårligstIfølge Dagbladets egne utregninger i Kommunebørsen, kommer også Frp-styrte kommuner dårligst ut på skolefeltet.

Dagbladet har kartlagt grunnskoletilbudet i alle Norges kommuner. På toppen av lista troner møbelkommunen Stordal på Møre.

Rangeringen er basert på to kategorier. Den ene kategorien ser på generelle kvaliteten på skolene i de forskjellige kommunene, basert på driftsutgifter til undervisningsmateriell, gjennomsnittlig gruppestørrelse i grunnskolen, andel elever med direkte overgang fra grunnskole til videregående, gjennomsnittlige grunnskolepoeng, andel lærere med fagutdanning og mobbing i skolen. Den andre kategorien er basert på resultater fra nasjonale prøver i engelsk, norsk og matematikk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer