Frp kraftig tilbake i Oslo

Mens kamphanene i Fremskrittspartiet krangler i namsretten, går partiet kraftig tilbake på en fersk meningsmåling. I hovedstaden har Frp gått tilbake 7 prosentpoeng siden september.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fremskrittspartiet er nå tilbake som det tredje største partiet i Oslo, med en oppslutning på 19 prosent. Opinions partibarometer for desember ble tatt opp mandag til onsdag denne uka, da kjente advokater forberedte seg på å ta partiets offentlige skittentøyvask i namsretten.

Partiformann Carl I. Hagen nøler ifølge Aftenposten Aften ikke med å plassere skylden for at velgerne vender ryggen til Fremskrittspartiet.

- Dette er ikke oppsiktsvekkende midt under sirkuset brødrene Danielsen har stelt i stand. Jeg er fullt forberedt på at dette vil ta litt tid og at tilbakegangen vil vare en stund, sier Hagen, som sier han var forberedt på et enda verre resultat.

Dag Danielsen slår tilbake

- Jeg har ikke stelt i stand noe sirkus. Jeg har bare forsvart meg mot en helt uvirkelig prosess. Det var Hagen, ikke jeg, som gikk til mediene med dette, sier Danielsen. Han mener tilbakegangen skyldes at folk reagerer på fremgangsmåten til partiledelsen.

Også Arbeiderpartiet går kraftig tilbake på målingen, med 3 prosentpoeng til 24,5 prosent. Høyre går mest fram, med 3,6 prosentpoeng til 24,1 prosent.

Framgang er det også for Rød Valgallianse med 1,8 prosentpoeng, Sosialistisk Venstreparti med 0,8 prosentpoeng, Venstre med 1,3 prosentpoeng og Kristelig Folkeparti med 1,3 prosentpoeng. Senterpartiet går tilbake med 0,2 prosentpoeng.

(NTB)