Frp krever nye uføretiltak

- Hjerteskjærende historier gjør inntrykk. Vi skal snu hver stein, sier arbeids- og sosialminister Robert Eriksson.

UNDERSØKER: Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson (t.h) og Erlend Wiborg, nestleder i arbeids- og sosialkomiteen på Stortinget, vil ha Frp-landsmøtet med seg på å rette på skjevhetene som er opppstått etter at uførereformen ble vedtatt.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
UNDERSØKER: Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson (t.h) og Erlend Wiborg, nestleder i arbeids- og sosialkomiteen på Stortinget, vil ha Frp-landsmøtet med seg på å rette på skjevhetene som er opppstått etter at uførereformen ble vedtatt. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

GARDERMOEN (Dagbladet): Skatteetatens nye tall viser at 127.000 mennesker kommer dårligere ut av den nye uførereformen.

- Vi må grundig gjennom hele situasjonen og iverksette nye uføretiltak for å unngå at mennesker får urimelig økonomiske tap som følge av omleggingen, sier arbeids- og sosialminister Robert Eriksson.

Sårbar situasjon - Vi har fått mange fortvilte henvendelser fra folk i en sårbar situasjon. De melder om svekket økonomi.

- Deres sterke og hjerteskjærende historier gjør inntrykk på oss. Vi skal snu hver eneste stein for at færre mennesker skal få en svekket familieøkonomi, sier han.

Arbeidsministeren oppfordrer folk som har tapt på omleggingen til å sjekke om de kan ha blitt trukket for mye i skatt.

Må gjøre noe - Alle partiet er enige om at intensjonen bak reformen er god, understreker Erlend Wiborg, nestleder for Frp i Stortingets arbeids- og sosialkomitè.

- Problemet er at effekten av reformen har slått ut annerledes for noen enn man trodd. Det er flere som taper enn den rødgrønne regjeringen la opp til. - Alle tilbakemeldingene vi får viser behovet for å gjøre noe. Det er jeg overbevist om at landsmøtet er enige med oss i, sier Wiborg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.