Frp kritisk til at studenter får støtte av Lånekassen til å spille dataspill

- Ville ikke anbefalt det.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fremskrittspartiet er kritisk til at Statens lånekasse gir støtte til folkehøyskoleelever som spiller dataspill i et helt år.

Ett år med dataspilling, eller e-sport som det kalles, på Buskerud Folkehøgskole koster 87.000 kroner. 40 prosent av lånebeløpet omgjøres til stipend for elevene som fullfører.

Folkehøyskolen med 90 elever fikk i fjor vel 7 millioner kroner i statsstøtte, skriver Aftenposten. Bente Thorsen (Frp) i Stortingets utdanningskomité hadde helst sett at elevene brukte tiden på noe annet.

- Jeg ville ikke anbefalt noen å bruke et år på dette. Jeg ser ikke hva slags utbytte man kan få av det. Jeg synes ikke dette er den rette måten å bruke offentlige penger på, sier hun til avisen.

Skolen hadde i fjor 186 søkere til 16 plasser på e-sportlinjen.

- Dette er ikke snakk om gjennomsnittlige spillere, det er talentfulle ungdommer som spiller på høyeste nivå, sier e-sportsansvarlig i Buskerud Olav Helland.

Rektor Grete Strømsøyen ved skolen understreker at elevene gjør andre ting enn å spille dataspill, de har for eksempel valgfag med fysisk aktivitet.

- Hvis vi skulle oppdage at noen ikke er til å få vekk fra maskinene, da snakker vi med elevene og tar det opp med vår internatleder, understreker hun.

(NTB)