VONDT: Jon Georg Dale (i midten) har hatt mye å glede seg over som Tottenham-supporter de siste sesongene, men landbruksministeren fikk det vondt på fotballpuben Bohemen før jul da laget hans ble gruset av Manchester City. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
VONDT: Jon Georg Dale (i midten) har hatt mye å glede seg over som Tottenham-supporter de siste sesongene, men landbruksministeren fikk det vondt på fotballpuben Bohemen før jul da laget hans ble gruset av Manchester City. Foto: Frank Karlsen / DagbladetVis mer

Frp-kronprinsen Jon Georg Dale har bevist at det kan lønne seg å si sjefen midt i mot

Historien om Jon Georg Dales (33) vei til makta.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dette er historien om Frp-kronprinsens vei til makten, hans møte med sin store kjærlighet og om fotballgalskapen som ble så akutt at han snek seg seg ut under regjeringskonferansen for å se Tottenham spille.

- Jeg må understreke at sakene fra mitt departement var ferdigbehandlet da jeg gikk, og vi nærmet oss slutten, men det er jo ikke bra, sier Jon Georg Dale og gliser mens han rister på hodet.

Tidenes yngste landbruksminister nyter stor tillit hos statsminister Erna Solberg. Hun fikk sansen for den frittalende sunnmøringen allerede under regjeringsforhandlingene på Sundvolden høsten 2013.

CV

Jon Georg Dale (Frp)

Født 16. juni 1984.Oppvokst på familiegården Jensgarden på Dale i Dalsfjord i Volda kommune på Sunnmøre.Faglært kjøttskjærer.Landbruks- og matminister siden desember 20015, statssekretær i Samferdselsdepartementet (2013-14) og i Finansdepartementet (2014-15).Medlem i kommunestyret i Volda 2003-21.Samboer med Kine Skyer (34), magasinansvarlig ved Oslo byarkiv.

Konfrontasjonen

Men noen uker tidligere fryktet unge Dale at han hadde satt hele sin politiske framtid på spill etter en krangel med den vanligvis så sindige Frp-nestlederen Ketil Solvik-Olsen.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • *Fornyes til standard mnd når gratisperioden utløper (99kr/mnd).
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn