- Frp-kutt gjør verden farligere

De rokker ved Norge som fredsnasjon, sier Jonas Gahr Støre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I debatten om utenriksdepartementets budsjett i dag går utenriksministeren til frontalangrep på Fremskrittspartiet.

Støre mener Frp\'s alternative budsjett gir et dramatisk signal om et brudd med Norges rolle som fredsnasjon.-  På mitt område er det slik at «money talks». Når Frp kutter over en milliard i tiltak til fred, forsoning og demokrati, og det bare er én av ti milliarder som Frp kutter i bistand, ligger det en historie og et menneskesyn bak, sier Støre. 

- Det er min plikt i en demokratisk debatt å rette søkelys på konsekvensene av kuttene. Frp\'s budsjett gjør noe med vårt omdømme som fredsnasjon. Det holder ikke å vise til Nansen og Nobels fredspris. Det Frp glatt sier, er at Norge kan stille seg bak i køen og ikke ha ambisjoner om å utrette noe. Summen av alle kuttene betyr også en svekket sikkerhet for Norge, sier Støre til Dagbladet.

Kutter én milliard

Han har gått gjennom Frp\'s alternative statsbudsjett og funnet at partiet kutter over én milliard kroner - eller drøye 60 prosent - i posten «Fred, forsoning og demokrati.» Under denne posten tar Frp grovt av penger satt av til demokratitiltak, fredsmekling og interreligiøs dialog, til nedrustningstiltak og styrking av demokratiske institusjoner på Balkan og i land med «frosne konflikter» som Ukraina, Hviterussland og Moldova.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer