Frp-lag mener 10 000 Syria-flyktninger må få konsekvenser

- Det anses som umulig å fortsette i regjering på slikt grunnlag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En instruks fra Stortinget om 10.000 syriske kvoteflyktninger må få konsekvenser for samarbeidet med KrF og Venstre, mener tre fylkeslag i Frp.

- Om et flertall på Stortinget tvinger regjeringen til å gjennomføre et slikt forslag, da må Fremskrittspartiet ta de politiske konsekvensene av det. Det anses som umulig å fortsette i regjering på slikt grunnlag, skriver Troms Frp i et resolusjonsforslag til partiets landsmøte.

Også Akershus Frp og Buskerud Frp mener det må få konsekvenser dersom Venstre og KrF stemmer for forslaget om å ta imot 10.000 syriske flyktninger.

- Om så skjer, må dette få konsekvenser. Fremskrittspartiet kan ikke akseptere at regjeringen bidrar til et flertallsvedtak i Stortinget som tilsier mottak av ytterligere 10.000 flyktninger fra Syria, skriver de i et felles forslag.

Resolusjonsforslagene ble gjort tilgjengelig av landsmøtets redaksjonskomité natt til lørdag.

Arbeiderpartiet, Venstre, Senterpartiet og De Grønne har vedtak på at Norge må ta imot 10.000 kvoteflyktninger fra Syria, mens KrF skal ta stilling til et tilsvarende forslag under sitt landsmøte kommende helg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.