FLYKNING-NEI?: Flere av Frps fylkeslag vil vedta et nei til å ta imot til sammen 10.000 syriske kvoteflyktninger i år og neste år. Her ved Frp-leder Siv Jensen. Foto: Haakon Mosvold Larsen/NTB scanpix
FLYKNING-NEI?: Flere av Frps fylkeslag vil vedta et nei til å ta imot til sammen 10.000 syriske kvoteflyktninger i år og neste år. Her ved Frp-leder Siv Jensen. Foto: Haakon Mosvold Larsen/NTB scanpixVis mer

Frp-lag vil si nei til 10.000 flyktninger

Før landsmøtet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere av Frps fylkeslag vil vedta et nei til å ta imot til sammen 10.000 syriske kvoteflyktninger i år og neste år.

På helgens landsmøte ligger Frp dermed an til å gjøre det stikk motsatte av det Ap, Venstre og SV har gjort, skriver Dagsavisen. Alle de tre partiene har landsmøtevedtak på at Norge skal ta imot 5.000 syriske kvoteflyktninger i år og like mange neste år. Både KrF og Senterpartiet kan følge etter.

- Det vil koste mange milliarder og legge store begrensninger på regjeringens handlingsrom. Det ligger ingenting ekstra i budsjettet for 2015. Det er KrF og Venstre klar over, sier Troms Frps fylkesleder Jan Gunnar Winter.

Sentrale kilder i sentrumspartiene sier til Dagsavisen at de ikke er redde for å påføre regjeringen et nederlag, og at opposisjonen kan komme til å tvinge regjeringen til å ta imot flere flyktninger.

(NTB)