- Frp-ledelsen visste om overgrep

Siv Jensen beklager hvis noen ikke er tatt på alvor.

- FULGTE REGELVERKET: Siv Jensen sier at Frp fulgte regelverket sitt i overgrepssaken. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet
- FULGTE REGELVERKET: Siv Jensen sier at Frp fulgte regelverket sitt i overgrepssaken. Foto: Sveinung U. Ystad, DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet/NTB): — Personer i Frp-ledelsen har lenge visst om at Trond Birkedal hadde seksuell omgang med en mindreårig, sier bistandsadvokat Hege Salomon til TV 2. Salomon representerer den nå 17 år gamle gutten som onsdag gikk ut offentlig og hevdet at han hadde oralsex med Birkedal da han bare var 15 år gammel. Guttens bistandsadvokat, Hege Salomon, sier til TV 2 at forholdet har vært kjent i Frp i lengre tid. — Han anmeldte ikke forholdet den gangen, men han tok det opp med sentrale personer i Fremskrittspartiets Ungdom (FpU). Generalsekretær Geir Mo skal også ha visst om denne saken i lang tid, etter det jeg har fått opplyst, sier Salomon. Hun forteller at gutten opplever at han har fått veldig liten støtte og forståelse i partiet for det han hevder å ha vært utsatt for. Salomon leverte i dag inn en anmeldelse mot Birkedal på vegne av 17-åringen.

Birkedals forsvarer Arvid Sjødin sier følgende til Dagbldet om anklagene:

- Birkedal avviser at han skal ha satt sex med en mindreårig.

- Informerer politiet fortløpende Siv Jensen satt i kveld i krisemøte med Geir A. Mo og Fredrik Fäber i Fremskrittspartiet.

- Dette er en alvorlig sak, der det er mange involverte og berørte. Derfor har vi valgt å bistå politiet med det vi vet fortløpende, sier Siv Jensen til Dagbladet etter møtet.

- Når var første gang dere informerte politiet?

- Da vi fikk kjennskap til saken gjennom Dagbladet.no, sier Jensen.

Siv Jensen sier at Frp har fulgt regelverket i partiet i Birkedal-saken.

- Hvis ettertiden viser at noen ikke er blitt tatt på alvor er jeg den første til å beklage det. For øyeblikket er jeg trygg på at regelverket er blitt fulgt. I etterpåklokskapens lys vil man sikkert finne noe man kunne gjort annerledes, sier Siv Jensen.

503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 1031242092


Varnish cache server