<strong>ANGRENDE SYNDER:</strong> Hans Jørgen Fagereng sier at det ikke lenger er behov for at Odins soldater skal gå i gatene i Rakkestad. Foto: privat
ANGRENDE SYNDER: Hans Jørgen Fagereng sier at det ikke lenger er behov for at Odins soldater skal gå i gatene i Rakkestad. Foto: privat Vis mer

Frp-leder ønsket Odins soldater velkommen til hjemstedet. Nå angrer han

- Jeg dummet meg ut.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det ble full krangel i regjeringa da Frp's justispolitiske talsmann Jan Arild Ellingsen ga «honnør» til Odins soldater i Politisk kvarter.

- Enhver borger som ønsker til å bidra til å redusere utrygghet og redusere kriminaliteten, bør få honnør for det, sa Frp-topp Jan Arild Ellingsen til Politisk kvarter.

Frp-lederen i Rakkestad Hans Jørgen Fagereng ville ikke være noe dårligere enn partiets justispolitiske talsmann, og sa til i går RA at Odins soldater får lov til å være i hans nærområde så lenge de ikke gjør noe galt.

- Jeg har poengtert ganske klart at så lenge de ikke gjør noe galt, eller feil, så kan de godt være i mitt nærområde. Om de kaller seg soldater eller en forening, så lenge de ikke gjør andre fortred så spiller det ingen rolle om de er der, sa Fagereng til avisa.

Videre sa han:

- De blir sett ned på før de har vist hva de er for noe. Det er det jeg reagerer på. Man skal ikke dømme før de har gjort noe. Jeg føler at de blir forhåndsdømt.

Angrer på uttalelsene Men overfor Dagbladet sier Frp-toppen at han nå angrer dypt på intervjuet han gjorde med avisa.

- Det begynte egentlig som en spøk for å irritere ordføreren i Fredrikstad, men da Rakkestad Avis ringte måtte jeg bare begynne å argumentere for argumenter som jeg egentlig ikke tror på selv, erkjenner Fagereng overfor Dagbladet.

- Så du ønsker ikke lenger at Odins Soldater skal komme for å trygge gatene i Rakkestad?

- Nei, fordi først og fremst så hadde jeg ideelt sett heller ønsket meg mer politi i gatene enn soldatene til hovedguden i norrøn mytologi. For det andre så er det ingen sjanse for at de kommer hit fordi det er ingen som trenger dem i gatene våre, sier han.

- Hva synes du om gruppas profil?

- Det har blitt skrevet veldig mye negativt om dem i mediene, og hvis det blir skrevet veldig mye om en ting så ligger det som regel en sannhet i det.

- Men du sier til Rakkestad avis at gruppa har blitt forhåndsdømt?

- Det var fordi jeg fortsatt ikke har hørt at de har gjort noe som er gærnt enda, og jeg skulle ønske at det generelt var flere i gatene fordi det føles tryggere. Det er kjempesynd at det er folk som er redde for å gå ut på kvelden, sier han.

Fagereng sier at han angrer på uttalelsene sine og at han ikke på noen som helst måte støtter Odins Soldater.

- Jeg har rotet meg bort i noe jeg egentlig ikke har noe forhold til. Jeg har rett og slett dummet meg ut.

Splid i gruppa Det har de siste dagene vært strid og splid i den selverklærte borgerverngruppa Odins Soldater. Flere av administratorene på gruppas Facebook-side er fjernet og det har blitt dannet ny ledelse.

Styremedlemmet Wenche Tveråpen har tidligere gått ut og hyllet terroristen Anders Behring Breivik på Facebook.

Hun skriver

«Vel, da hyller jeg abb for en god jobb- iallfall mot Ape-politikken- men kan selvsagt ikke annet si at disse ungdommene som var fanget, var forferdlig, -og at jeg fordømmer det! Men ellers fikk han fram noe av frustrasjonen mot Apenes fremferd, og politikk MOT det norske folk!»

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer