Frp-leder provoserer med blogg om islamhat

Fylkesleder og landsstyremedlem i Frp, Frank Willy Djuvik, har skrevet en blogg med tittelen «Jeg hater Islam og muslimer», men han sier han mener noe helt annet.

BLOGGER: Slik ser bloggen til Frank Willy Djuvik ut i dag. - Jeg kunne like gjerne ha brukt kristne i tittelen, sier han.
BLOGGER: Slik ser bloggen til Frank Willy Djuvik ut i dag. - Jeg kunne like gjerne ha brukt kristne i tittelen, sier han. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERGEN (Dagbladet): - Jeg har valgt tittelen bevisst for å illustrere det samfunnsdebatten handler om i dag, men vi kan bare frykte de som gjør straffbare handlinger, ikke folk som gruppe. Jeg kunne like gjerne ha brukt kristne i tittelen, sier Frank Willy Djuvik, som forventer at folk leser hele innlegget hans.

- Da vil de forstå hva jeg mener, sier han.

«intens uvilje mot» Under tittelen skriver han: «Med hat mener jeg et fornuftsbasert hat etter definisjonen «en intens uvilje mot», ikke verken oppfordring til vold eller andre «negative handlinger», eller for den saks skyld ønske om død, forderving eller fordømming. Jeg har bare rett og slett en intens uvilje mot Islam og muslimer.»

Til Dagbladet forklarer han at ingen skal frykte en tanke eller en idé, men menneskene som står for tankene og idéene.

- Det gjelder akkurat det samme for kristne som gjør seg skyldig i straffbare forhold, eller sunnfjordinger for den saks skyld, men sunnfjordinger er ikke en ideologi.

Frp-lederen i Sogn og Fjordane forklarer videre i bloggen sin:

«Jeg hater de muslimene som driver med kvinneundertrykking, jeg hater de muslimene som driver med terrorisme, jeg hater de muslimene som kidnappar sine egne døtre for å inngå tvangsekteskap med en 10 år eldre fetter, og jeg hater de muslimene som ellers bryter loven og innskrenker andre sine friheter med religion som motivasjon. Og disse muslimene skal, og må straffes for sine handlinger. Jeg hater disse muslimene, ikke alle de andre.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer