Frp-lederen vil ha dialog om finanskrisen

Siv Jensen mener de bruker krisen til å angripe Frp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frp-formann Siv Jensen er irritert på statsminister Jens Stoltenberg (Ap) og finansminister Kristin Halvorsen (SV) for at de bruker finanskrisen til å angripe Frp. Men hun vil gjerne ha dialog med regjeringen for å finne løsninger på krisen.

Jensen synes regjeringen har drøyd med å komme på banen, men er ellers forsiktig med kritikk av regjeringens valg av virkemidler og håndtering av krisen til nå.

- Det er vanskelig å si hvilke virkemidler som er de riktige. Jeg synes ikke det er riktig å gjøre partipolitikk ut av dette, sier Jensen til NTB. Hun gjentar oppfordringen til regjeringen og andre opposisjonspartier om at alle bør sette seg sammen og forsøke å finne tverrpolitiske løsninger.

Budsjettet

På partiets strategi- og programkonferanse i Bergen lørdag sa Jensen at statsbudsjettet ikke tar høyde for finanskrisen.

- Det er ikke tilpasset den situasjonen vi er i. Derfor ønsker vi at partiene sammen kan diskutere hvilke tiltak som er nødvendige.

Partilederen la ikke skjul på at partiene kanskje ikke blir enige. Frp ønsker blant annet skattelette for å hjelpe folk til å betjene gjeld. Derimot er partiet sterkt imot skjerpet skatt på bedrifter. Jensen sa at budsjettforslaget om dette kan bidra til mer arbeidsledighet.


Liberalisme

- Finanskrisen kom beleilig for Jens Stoltenberg og Kristin Halvorsen. I usikre tider søker folk til det en kjenner, selv om en ikke er så glad i det, sa Jensen. Hun gikk hardt ut mot dem som setter likhetstegn mellom finanskrise og liberalisme.

- Liberalismen har ført millioner av mennesker ut av fattigdom. Tror kanskje Kristin Halvorsen at Kina hadde vært på vei mot vekst og velstand uten å åpne opp for friere handel, friere bankvesen og så videre? spurte Frp-lederen.

Frp-lederen vil ha dialog om finanskrisen

Hun understreket at partiet er tilhenger av liberalisme, men at den skal være under kontroll.

- Det vi ser nå er ikke resultatet av liberalisering. Det er resultatet av feil regulering.


- Penger til Island

Under foredraget i Bergen tok Siv Jensen sterkt til orde for at Norge bør stille opp og tilby Island lånet på 30 milliarder kroner som Island forhandler med Russland om.

Jensen var bekymret for at et lån fra Russland vil føre både Island og nordområdene i hendene på russerne.

- Når vi har penger burde vi stille opp med de 30 milliardene, eventuelt sammen med de andre nordiske land eller europeiske land, sa Jensen, som oppfordret regjeringen til å stille opp for Island.
(NTB)

Frp-lederen vil ha dialog om finanskrisen