SØSTER: Både Siv Jensen og Nina Jensen er profilerte i norsk samfunnsliv. Nå kommer lillesøster Nina med skryt av Siv. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
SØSTER: Både Siv Jensen og Nina Jensen er profilerte i norsk samfunnsliv. Nå kommer lillesøster Nina med skryt av Siv. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

Mener Siv Jensen er blant landets fremste feminister

Frp-lederens lillesøster: - Ingen i Frp har større baller enn Siv

Nina Jensen roser søsteras engasjement for kvinnesaken, men er bekymret for at interne kamper i partiet suger unødig energi fra Frp-Siv. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er i Dagbladet-journalist Gunnar Ringheims bok om FrP, at lillesøsteren til Frp-leder Siv Jensen lufter ut sin bekymring.

Hun mener nemlig at søsteren hennes utsettes for et nærmest umenneskelig press i jobben, og er bekymret.

Interne kamper

- Det som provoserer meg mest, er at mange av de tøffeste kampene hun kjemper er mot sine egne, i partiets interne rekker, sier Nina Jensen i boka.

- Det kan være helt ellevilt håpløse utspill fra enkelte partikolleger, som går totalt på tvers av det Siv og Frp kjemper for i regjering. Helt ubetenksomme utspill, som medfører brannslukking og en enorm ekstra arbeidsbyrde på toppen av det hun allerede har. Det suger unødig energi, sier hun.

Dagbladet har vært i kontakt med Siv Jensen, som ikke ønsker å kommentere uttalelsen.

- Siv Jensen har ingen kommentar til dette, sier hennes statssekretær Andre Kolve i en epost til Dagbladet.

GODE VENNER: Finansminister Siv Jensen (Frp) gir søster og WWF-Norge-direktør Nina Jensen en stor klem på Stortinget.
Foto: Ole Gunnar Onsøien / NTB scanpix
GODE VENNER: Finansminister Siv Jensen (Frp) gir søster og WWF-Norge-direktør Nina Jensen en stor klem på Stortinget. Foto: Ole Gunnar Onsøien / NTB scanpix Vis mer

Klimaklinsj

Lillesøster Jensen er til daglig leder i miljøorganisasjonen WWF Norge, som rett som det er klinsjer med Frp om klimaspørsmål.

Opp gjennom årene har de to søstrene hatt mange oppgjør om klimasaken. Likevel er de verdens beste venner, forteller Nina Jensen i boka «Frp - rett fra levra».

De er begge oldebarn av den kjente norske feministen Betzy Kjelsberg, som er en bauta i den norske kvinnebevegelsens historie.

Siv Jensen er også uttalt feminist - selv om regjeringen hun sitter i ofte blir anklagd for dårlig likestillingspolitikk.

Nina Jensen mener søsteren har ivaretatt sin feministiske arv på en god måte.

- Siv har gjennom hele sin politiske karriere slått et slag for kvinner. Man kan gjerne si at Siv ikke er en tradisjonell feminist fordi hun er motstander av kvotering. Jeg mener likevel at hun er en av de fremste norske feministene vi har i det moderne Norge. Siv har bidratt til å få flere kvinner i regjering. I et så kraftig mannsdominert parti som Frp er det ingen som har eller har hatt større baller enn Siv, sier Nina Jensen i boka.

Dagbladet har forsøkt å få tak i Jensen for å få henne til å utdype utsagnene sine, men har så langt ikke lyktes.