- Frp lekker til Høyre og Ap

Men suksessmåling for SV og rødgrønt flertall i dag.

EFFEKTEN GIR SEG? Begynner effekten av Frps landsmøte allerede å gi seg? Her er Frp-leder Siv Jensen sammen med nestleder Per Sandberg under pressekonferansen om partiets landsmøte.
Foto Knut Falch / SCANPIX
EFFEKTEN GIR SEG? Begynner effekten av Frps landsmøte allerede å gi seg? Her er Frp-leder Siv Jensen sammen med nestleder Per Sandberg under pressekonferansen om partiets landsmøte. Foto Knut Falch / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): — Opp- muntrende, men jobben er ikke gjort. Jeg er struttende av kamplyst for å gjøre det som kreves for at SV skal gjøre et godt valg 14. september, sier partileder Kristin Halvorsen.

I Synovatives partibarometer for mai få SV 11,1 prosent — nesten en fordobling av oppslutningen fra april.

Noe av økningen kan ha gått på bekostning av Arbeiderpartiet, ned 2,6 prosent, og Senterpartiet, ned 0,7 prosent. Men den rødgrønne regjeringen styrker likevel posisjonen fra 47,6 prosent ved forrige måling til 49,0 prosent i mai.

Frp tilbakeHøyre har verken tjent eller tapt etter at Erna Solberg på landsmøtet åpnet døra for Fremskrittspartiet. Høyre får en liten framgang på en halv prosent. Frp går imidlertid tilbake 4,6 prosent og havner på 20,6 prosent, det dårligste resultatet siden januar. Erna Solberg og Siv Jensen har i øyeblikket 35,1 prosent av velgerne med seg.

Hvis Synovates maimåling var resultatet av stortingsvalget, ville de rødgrønne fått 87 mandater, Høyre/Frp 61 mandaterog KrF/Venstre/Høyre 44 mandater. En mindretallsregjering med Arbeiderpartiet alene ville hatt et fundament på 59 Stortingsmandater.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer