Frp liker at Høyre vil ha kontantstøtte med boplikt

Vurderer å knytte velferdsutbetalinger til skatteseddelen.

SELVFØLGE: Torbjørn Røe Isaksen, som sitter i Stortingets arbeids- og sosialkomité for Høyre, sier det er en selvfølge at arbeidsinnvandrere har samme arbeidstakerrettigheter som norske statsborgere. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet
SELVFØLGE: Torbjørn Røe Isaksen, som sitter i Stortingets arbeids- og sosialkomité for Høyre, sier det er en selvfølge at arbeidsinnvandrere har samme arbeidstakerrettigheter som norske statsborgere. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Frp er glade for at Høyre vil ha kontantstøtte med boplikt. Selv vurderer partiet å knytte velferdsutbetalinger til skatteseddelen.

Veksten i antall utenlandske statsborgere som mottar velferdsmidler gjennom folketrygden og tar med seg pengene til hjemlandet, har skapt debatt. Nestleder Per Sandberg i Fremskrittspartiet tror problemet bare vil bli større.

- Slik vi har det i dag er det ikke bærekraftig, og jo flere som ser det desto bedre. Med de økonomiske problemene i Europa vil en sverm med folk bli trukket til Velferds-Norges honningkrukke, sier Sandberg til NTB.

Kontantstøtte Aftenposten skrev torsdag at Høyre vil gjennomgå EØS-reglene for å finne muligheter til å begrense eksporten av norske velferdsutbetalinger.

Torbjørn Røe Isaksen, som sitter i Stortingets arbeids- og sosialkomité for Høyre, sier det er en selvfølge at arbeidsinnvandrere har samme arbeidstakerrettigheter som norske statsborgere. Men han mener likevel det er på tide å se om EØS-avtalen gir rom for å endre norske velferdsordninger.

- Kontantstøtten er knyttet til å ikke bruke norske barnehageplasser, og er ikke ment å være støtte til hjemmeværende mødre i andre deler av verden, sier Isaksen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer