Fremskrittspartiet vil ekskludere sin listetopp på Nesodden

Frp-listetopp kastes ut av partiet

Frp-topp i Nesodden John Brungot (70) ligger an til å bli kastet ut av partiet for sine holdninger til islam og muslimer. Han vil likevel kunne bli valgt inn i kommunestyret.

EKSKLUDERES: Kort tid etter at Filter Nyheter publiserte saken om John Brungots aktiviteter på internett. Lørdag deltok han på en demonstrasjon for SIAN foran Stortinget i Oslo. Foto: Filter Nyheter
EKSKLUDERES: Kort tid etter at Filter Nyheter publiserte saken om John Brungots aktiviteter på internett. Lørdag deltok han på en demonstrasjon for SIAN foran Stortinget i Oslo. Foto: Filter Nyheter Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Frp-ledelsen handlet raskt da Filter Nyheter publiserte en artikkel om John Brungots aktiviteter på internett tidligere i dag.

I artikkelen framgår det at det 70 år gamle toppkandidaten til Frp ved kommunevalget i Nesodden i Akershus kaller muslimer «våre dødsfiender», hevder at asylsøkere er «forkledd invasjon», sprer falske nyheter om skytemassakrer og mener nyhetsjournalisten Kadafi Zaman er en muslimsk «muldvarp» i TV 2.

- Jeg ble gjort oppmerksom på dette i dag. Jeg kan ikke se noe ved denne saken som ikke skulle tilsi at han vil miste sitt medlemskap, sier Alf E. Andersen som leder organisasjonsutvalget i Frp til Dagbladet.Filter Nyheter omtalte den trolige ekskluderingen først.

- Ikke forenlig

- For Fremskrittspartiet er religionsfrihet en grunnleggende verdi og gjelder uansett hvilken religion man bekjenner seg til. John Brungots holdninger til islam og muslimer er ikke forenlig med å være medlem av Frp. Jeg har derfor bedt fylkeslaget om å starte prosessen med å ta fra han medlemskapet, sier Andersen i en uttalelse som er sendt Dagbladet og flere andre medier.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer