Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frp-lokallag: «Det er vel på tide at Sandberg vurderer hva han skal bruke tiden på framover?»

Frp's lokallag i Ås har betalt for å spre et innlegg på Facebook der de ber Frp-nestleder Per Sandberg vurdere sin stilling.

I HARDT VÆR: Kritikken mot Per Sandberg etter hans spontane Iran-ferie fortsetter å hagle. Sandberg selv er i dag i Mandal der han deltar på Skalldyrfestivalen. Foto: Christian Roth Christensen
I HARDT VÆR: Kritikken mot Per Sandberg etter hans spontane Iran-ferie fortsetter å hagle. Sandberg selv er i dag i Mandal der han deltar på Skalldyrfestivalen. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fiskeriminister og nestleder i Frp Per Sandberg, er i hardt vær etter sin Iran-ferie og høster kritikk både fra opposisjon og internt i eget parti.

Sist ut med det siste er lokallaget til Frp i Ås.

I et innlegg som de har betalt for å fremme på Facebook deler de en Aftenposten-artikkel om at Sandberg deltok under den iranske ambassadens feiring av den islamske revolusjon og en følgetekst: «Det er vel på tide at Sandberg vurderer hva han skal bruke tiden på framover?»

- Alle stiller seg bak det

Sponset innlegg på Facebook: Faksimile fra Ås Frps Facebook-side
Sponset innlegg på Facebook: Faksimile fra Ås Frps Facebook-side Vis mer

Arne Hillestad representerer Frp i kommunestyret i Ås. Han sier til Aftenposten, som var først ute med å omtale saken, at hele partilaget stiller seg bak budskapet i Facebook-posten.

- Det er reisen til dette landet der nede, uten tillatelse og uten å si fra til regjeringen om det som skal rapporteres, som vi reagerer på. Han må jo tenke gjennom hva han har gjort, sier Hillestad til avisa.

På spørsmål om de mener han bør trekke seg, svarer Hillestad at de ikke har tatt stilling til det, men han mener det er noe av det Sandberg bør vurdere.

Mye kritikk

Flere har kritisert Per Sandberg etter at nyheten om hans reise til Iran med kjæresten Bahareh Letnes sprakk i forrige uke.

En av dem var stortingsrepresentant Mazyar Keshvari, som selv har bakgrunn fra Iran.

- Å snakke om Iran som et ferieparadis, finner jeg svært sårende. For meg personlig, men også på vegne av partiet, sa Keshvari til NRK, og ba Sandberg vurdere sin framtid i partiet.

Seinere la han ut et innlegg på Facebook, der han oppgir at han er «lettet og glad» etter det han oppfatter som en klargjøring fra Sandberg der han tar «klart avstand fra det islamistiske terrorregimet i Iran» og adresserer menneskerettighetsbruddene og henrettelsene i landet.

SAKEN: Per Sandberg (Frp) reiste til Iran på ferie med sin kjæreste Bahareh Letnes, noe han kalte en «privat og spontan ferietur». Turen har skapt kaos og nå sitter mange med ubesvarte spørsmål. Vi forklarer deg hva saken egentlig handler om. Video: Anna Näumann / Dagbladet / NRK Vis mer

Bedt om å besinne seg

Stortingsrepresentant og utenrikspolitisk talsperson Christian Tybring-Gjedde sier på sin side at han holder fast ved kritikken som han har kommet med.

- Jeg står for det jeg har sagt hele tiden Jeg er kritisk til det Sandberg har gjort og mener det fortsatt er en rekke ubesvarte spørsmål i saken, ikke minst knyttet til Letnes' rolle, sier han til Dagbladet.

I forrige uke sa Tybring-Gjedde til NTB at han var overrasket over at statsministeren så raskt konkluderte med at det er lov til å gjøre feil og la til at det måtte være en grense for hvor stor feil man kan gjøre.

Flere fylkesledere har også kritisert Sandberg.

Kritikken fikk lederen av partiets organisasjonsutvalg, Helge André Njåstad, til å rykke ut i et lukket Frp-forum med tydelig beskjed til partifeller om å unngå å refse Sandberg i mediene.