Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frp-lokallag på Facebook:
«Jeg er en jævla rasist»

- Lett å trykke feil, forklarer moderator og studieveileder i Elverum Frp.

SKJERMDUMP Elverum Frp's Facebook-side.
SKJERMDUMP Elverum Frp's Facebook-side. Vis mer

- Uffda. Dette tar jeg fullstendig avstand fra. Sånn går det bare ikke an å uttale seg, det er helt tragisk, sier leder Erland Lae i Elverum Frp.

Lae har nettopp fått en telefon fra fylkesleder Morten Kolbjørnsen som har fortalt ham at det er publisert en tekst på Elverum Frp's Facebook-sider som han bør se på, men det er først da Dagbladet leser teksten for ham at han får vite hva som står der.

- Det er ingen i Elverum Frp som har skrevet den teksten der. Jeg har en mistanke om hvem det er, og det er en vi har hatt problemer med i lang tid som jeg ikke er sikker på om er medlem lenger, sier Lae videre.

Østlendingen har funnet fram til mannen som tar ansvaret for at teksten havnet på hjemmesiden til Elverum Frp

- Jeg klippet innlegget fra Facebook og la det ut på vår hjemmeside. Jeg opplevde innlegget som sarkastisk, sier Tore Hornsletten til avisa.

Han er partiets moderator for den samme hjemmesiden og studieansvarlig i Elverum Frp.

Teksten om rasisme ble slettet kort tid etter Dagbladets intervju med Lae. I teksten sto det følgende:

«JEG ER RASIST

Jeg er rasist, fordi jeg mener alle liv teller. Ikke kun svarte.
Jeg er rasist fordi jeg mener det er viktigere å sette ord på de mange 100 tusen som blir drept hver dag, enn en enest stakkars kriminell fyr som dør under en arrestasjon i USA.
Jeg er rasist fordi jeg mener det er feil å demonstrere ved bruk av plyndring, ødelegging, skading og drap på folk.
Jeg er rasist fordi jeg mener det er feil å angripe politi og sikkerhetsfolk fordi du mener noen få mennesker har gjort en feil.
Jeg er rasist fordi jeg mener det er feil å sette hele samfunn i risiko ved å sette til side smittevernsregler for å demonstrere.fordi jeg elsker et land som er bygget opp på frihet, stolthet og demokrati.
Jeg er rasist fordi jeg mener det er viktig å gi alle like goder i vårt land, og ikke gi innvandrere særfordeler foran våre egne pensjonister, uføretrygdede, arbeidsløse og fattige.
Jeg er en jævla rasist.»

Lokallagslederen sliter med å ta sterk nok avstand fra teksten.

- Jeg tar avstand fra alt, jeg vil ikke gå god for noe av det som står der. Frp får veldig lett pepper for det vi sier, og det kan hende det glipper for enkelte noen ganger. Men rasister er vi ikke. Dette var veldig trist og kjedelig. Vi må få slettet dette nå og hindre at det kan skje igjen, sier Erland Lae.

Frp-leder Siv Jensen viser til fylkesleder Kolbjørnsen i Innlandet Frp for å svare på spørsmål om Facebook-innlegget.

Kolbjørnsen tar avstand fra innlegget og mener situasjonen ble uheldig.

- Frp står ikke for rasistiske holdninger selv om vi av enkelte blir beskyldt for det, kommenterer fylkerslederen overfor Østlendingen.

Teksten lå på hjemmesiden til Elverum Frp i drøyt to timer.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!