Frp lover 50 milliarder i skattelette

- Bør være et realistisk mål.

SKAL ÅPNE PENGEBINGEN: Gjermund Hagesæter tok med seg onkel Skrue på talerstolen da han skulle tale om den økonomiske politikken til de rødgrønne under Fremskrittspartiets landsmøte på Gardermoen. Selv lover Hagesæter 50 milliarder i skattelette. Foto: Morten Holm / SCANPIX
SKAL ÅPNE PENGEBINGEN: Gjermund Hagesæter tok med seg onkel Skrue på talerstolen da han skulle tale om den økonomiske politikken til de rødgrønne under Fremskrittspartiets landsmøte på Gardermoen. Selv lover Hagesæter 50 milliarder i skattelette. Foto: Morten Holm / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

Fremskrittspartiets Gjermund Hagesæter lover 50 milliarder kroner i skattelette hvis Frp får danne regjering.

-50 milliarder kroner i lavere skatter og avgifter bør være et realistisk mål for hva en ren Frp-regjering kan få til på fire år, sier Hagesæter til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Som stortingsrepresentant og avgiftspolitisk talsmann i Frp har han en klar forestilling om hva partiet bør prioritere i regjering.

- De siste årene har vi foreslått å senke skatter og avgifter med mellom 25 og 30 milliarder kroner i våre alternative statsbudsjetter. På den bakgrunn bør det være realistisk å kutte rundt 50 milliarder kroner hvis vi får sitte i fire år. Dette er min personlige mening. Stortingsgruppa har ikke bestemt noen tallfesting av skatteløftene våre, sier Hagesæter.

Han mener det viktigste må være å redusere inntektsskatten for vanlige inntekter. I tillegg vil Hagesæter kutte i formuesskatten og de bilrelaterte avgiftene.

Frp-leder Siv Jensen ønsker på sin side ikke å tallfeste partiets skatteløfter.

- Det er det helt umulig å svare på. Vi tilpasser våre skatte- og avgiftslettelser ut fra hvordan den økonomiske situasjonen til enhver tid er, sier Jensen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer