Frp lover 50 milliarder i skattelette

- Bør være et realistisk mål.

SKAL ÅPNE PENGEBINGEN: Gjermund Hagesæter tok med seg onkel Skrue på talerstolen da han skulle tale om den økonomiske politikken til de rødgrønne under Fremskrittspartiets landsmøte på Gardermoen. Selv lover Hagesæter 50 milliarder i skattelette. Foto: Morten Holm / SCANPIX
SKAL ÅPNE PENGEBINGEN: Gjermund Hagesæter tok med seg onkel Skrue på talerstolen da han skulle tale om den økonomiske politikken til de rødgrønne under Fremskrittspartiets landsmøte på Gardermoen. Selv lover Hagesæter 50 milliarder i skattelette. Foto: Morten Holm / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Fremskrittspartiets Gjermund Hagesæter lover 50 milliarder kroner i skattelette hvis Frp får danne regjering.

-50 milliarder kroner i lavere skatter og avgifter bør være et realistisk mål for hva en ren Frp-regjering kan få til på fire år, sier Hagesæter til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Som stortingsrepresentant og avgiftspolitisk talsmann i Frp har han en klar forestilling om hva partiet bør prioritere i regjering.

- De siste årene har vi foreslått å senke skatter og avgifter med mellom 25 og 30 milliarder kroner i våre alternative statsbudsjetter. På den bakgrunn bør det være realistisk å kutte rundt 50 milliarder kroner hvis vi får sitte i fire år. Dette er min personlige mening. Stortingsgruppa har ikke bestemt noen tallfesting av skatteløftene våre, sier Hagesæter.

Han mener det viktigste må være å redusere inntektsskatten for vanlige inntekter. I tillegg vil Hagesæter kutte i formuesskatten og de bilrelaterte avgiftene.

Frp-leder Siv Jensen ønsker på sin side ikke å tallfeste partiets skatteløfter.

- Det er det helt umulig å svare på. Vi tilpasser våre skatte- og avgiftslettelser ut fra hvordan den økonomiske situasjonen til enhver tid er, sier Jensen.(NTB)