Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frp lover støtte til Khans innvandrer-forslag

Vil splitte Ap og SV i innvandringspolitikken igjen. Stem selv over alle forslagene.

STØTTER KHAN: Per Willy Amundsen (tv) sammen med Per Sandberg og Siv Jensen. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
STØTTER KHAN: Per Willy Amundsen (tv) sammen med Per Sandberg og Siv Jensen. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): I dag tar fire år på stortinget slutt for Saera Khan (Ap), og den brukte hun til å lansere sju innvandring- og integeringsforslag hun mener Jens Stoltenberg bør vinne gjennom med i de pågående Soria Moria 2-forhandlingene.

Nå får hun klar støtte fra Frp for flesteparten av forslagene.

Alderskrav for familiegjenforening og forbedret norskopplæring for innvandrere, står på lista.

- Vil være hjelpsomme
- Dette forteller om en politiker som tør å tenke bredere enn det politisk korrekte i Arbeiderpartiet. Jeg håper hun kommer tilbake om fire år, lyder innvandringspolitisk talsmann i Frp, Per Willy Amundsen, rosende omtale.

Han lover Frps støtte til flere av Khans forslag, dersom Ap de neste fire årene bestemmer seg for å gå til Stortinget med forslagene.

- Vil vil være hjelpsomme og konstruktive. Jeg liker særlig forlaget om å sette aldersgrense for familiegjenforening, slik Ap også gikk inn for i forrige periode. Dessverre ble de stoppet av SV, sier Amundsen til Dagbladet.

KLARE KRAV: Saera Khan forsvinner ut av Stortinget, men har klare meninger om hva Ap må gjøre i integreringspolitikken. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet
KLARE KRAV: Saera Khan forsvinner ut av Stortinget, men har klare meninger om hva Ap må gjøre i integreringspolitikken. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet Vis mer

Den gang hentet Ap og Sp blant annet støtte fra Frp og Høyre for å gjennomføre en lovendring som krever at en part har fire års arbeid eller utdanning i Norge for å gjennomføre familiegjenforening.

Kontantstøtte
Statssekretær Libe Rieber-Mohn i Arbeids- og inkluderingsdepartementet vil ikke kommentere forslagene, fordi Ap nå sitter i regjeringsforhandlinger, opplyser pressevakten.

Frp går mot Khans forslag om å gratis kjernetid i barnehager for treåringer, men støtter intensjonen bak kravet om å avvikle kontantstøtten.

- Det er et problem at for mange av mottakerne er innvandrerkvinner som ikke integreres i det norske samfunnet. Men vi ønsker heller mer målrettede tiltak, blant annet vurderer vi å forbeholde kontantstøtte for foreldre med norsk statsborgerskap, sier Amundsen.

Under valgkampen foreslo Høyre å bedre norskopplæringen for, særlig med tanke på innvandrerkvinner, slik at de kan gå inn i yrker i helse- og omsorgssektoren. Dersom Ap slutter seg til Khans forslag er det et klart flertall i Stortinget.

Frp vil bruke penger
- Det er naivt å tro at Fatima uten utdanning blir næringslivsleder. Men å gi en målrettet opplæring vil hjelpe innvandrerkvinner til å komme inn på arbeidsmarkedet, sier Khan.

Hun legger ikke skjul på at både dette og andre forslag vil koste mye penger. Også i Frp vil man bla opp for tiltakene.

- Frp mener en bedre integreringspolitikk vil koste mye penger, men det er i orden. Det viktige er at vi bruker pengene rett, sier Amundsen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media