BERUSENDE LØFTE:  Frp ønsker at du skal få handle vin i din lokale butikk, men det er opp til kommunene om de åpner for salg.
FOTO: SCANPIX
BERUSENDE LØFTE: Frp ønsker at du skal få handle vin i din lokale butikk, men det er opp til kommunene om de åpner for salg. FOTO: SCANPIXVis mer

Frp lover vin i matbutikken hver dag

Dersom Frp vinner valget, vil folk kunne kjøpe vin i dagligvarebutikken hele uka.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dersom Frp vinner valget, vil folk kunne kjøpe vin i dagligvarebutikken hele uka.

Det er et av forslagene i Frps liste over hva de vil bruke de første 100 dagene på dersom de havner i regjering. Planen legges fram lørdag.


VG har fått tilgang til listen, som til sammen inneholder 101 punkter. Flere av dem handler om tiltak som innebærer en omfattende liberalisering av alkoholpolitikken her i landet, skriver avisa.


Partiet skal blant annet åpne for vinsalg i butikker som i dag selger øl. Det skal være opp til kommunene å bestemme om de vil ha denne typen salg. Videre skal øl og vin kunne selges i hele butikkens åpningstid, og butikkene skal kunne ha åpent søndager og helligdager.


Partileder Siv Jensen utelukker ikke at åpningstiden også kan utvides på kveldstid.


Asylpolitikken er også et viktig punkt i 100-dagers planen. Partiet mener Norge, som mottar 1.000 asylsøkere i måneden, kan legge seg på samme asylpolitiske linje som Finland og Danmark, som mottar om lag 100 søkere i måneden.


Frp kan imidlertid vente seg sterk motstand på Stortinget.


- Dette er stikk i strid med alle faglige råd. Økt tilgjengelighet skaper økt forbruk - og større problemer, sier KrF-leder Dagfinn Høybråten om Frps alkoholpolitikk.


Venstre-leder Lars Sponheim kaller listen for Frps totale frislipp.


- Alt det de foreslår må jo vedtas av Stortinget, og der har ikke Frp en gang øyekontakt med flertallet i disse sakene. Dette er ren politisk lek fra Frp, sier Sponheim.


(NTB)