TI MISTER JOBBEN: Frp-leder Siv Jensen sammen med Geir A. Mo. Deres dårlige oppslutning gjør at staben må krympes. 
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX .
TI MISTER JOBBEN: Frp-leder Siv Jensen sammen med Geir A. Mo. Deres dårlige oppslutning gjør at staben må krympes. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX .Vis mer

Frp må slanke staben etter katastrofevalget

Frps dårlige valgresultat fører til at seks-åtte ansatte mister jobben på partikontoret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Partiet fikk bare 11,4 prosents oppslutning etter en tilbakegang på 6,1 prosentpoeng i kommunestyrevalget for en måned siden.

Lokalorganisasjonen har tapt rundt 8 millioner kroner på det elendige valgresultatet, noe som får store konsekvenser for bemanningen på partikontoret.

Av partiets 45 ansatte må trolig seks-åtte gå, skriver VG.

Hvem som rammes av nedbemanningen, er ikke klart, men ifølge avisen vil avdelingen som har ansvaret for partiets interne medieproduksjon bli rammet ekstra hardt.

Partisekretær Geir A. Mo sendte i forrige uke ut en e-post til alle ansatte i Frp, der ti ansatte som står i fare for å miste jobbene sine, blir listet opp. Disse skal nå kalles inn til drøftingssamtaler for å få avklart den videre prosessen.

- Det er en forferdelig og vanskelig situasjon. Men når partiet gjør et dårlig valg, får det konsekvenser over hele linjen. Reservene er brukt opp, og alle våre regionkontorer og alle våre avdelinger kommer til å bli rammet på kostnadssiden. Slik er det dessverre. Det er ikke hyggelig for meg personlig å måtte være den som må gjennomføre dette vedtaket, men det er nå engang jobben min. Skal partiet være best mulig rustet for fremtiden, må dessverre denne hestekuren komme nå, sier Mo.

NTB