- Frp må ta ansvar for hatske holdninger

AUF-leder Eskil Pedersen mener Fremskrittspartiet setter seg i en offerrolle.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Eskil Pedersen står for sine uttalelser om det han mener er en hatsk holdning fra Fremskrittspartiet, og mener Per Sandbergs uttalelser på Stortingets talerstol i går illustrerer hva han mente.

- Hvis det er noen som har spilt offer etter 22. juli, er det til de grader Arbeiderpartiet, sa Frp-nestlederen til sjokkerte tilhørere. Han ba seinere om unnskyldning.

- Men jeg er glad for at han har bedt om unnskyldning, og det skulle bare mangle. Det han sa var uverdig, og gjorde det til en trist dag for Stortingets talerstol, sier Pedersen til Dagbladet.

- Jeg synes det samtidig viser veldig godt det som jeg prøvde å starte en debatt på: I Norge har vi ytringsfrihet, men med den følger det også et ytringsansvar. Alle har det ansvaret, men særlig har ledende politikere, stortingspolitikere og nestelderen i Norges nest største parti det, fortsetter Pedersen.

- Ansvar for hatske holdninger - Gir du Frp skylda for Breiviks handlinger 22. juli?

- Nei. Jeg har sagt i alle intervju og debatter at det ikke er noen andre enn gjerningsmannen som har skylda for det som skjedde 22. juli. Det er forskjell på argumenter og vold, sier Pedersen og fortsetter engasjert:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer