Hagens tøffe krav til Siv:

- Frp må true med bom-dissens

Carl I. Hagen og Oslo Frp mener partiet må ta dissens hvis ikke Siv Jensen får gjennomslag på krisemøtet i regjeringen om bompenger.

BRANNFAKKEL: - Hvis bompengepartiet får 25 prosent ved lokalvalget til høsten, må Høyre og Ap inngå byrådssamarbeid for å sikre stabilitet, mener tidligere Frp-leder Carl I. Hagen. Foto: Bjørn Langsem
BRANNFAKKEL: - Hvis bompengepartiet får 25 prosent ved lokalvalget til høsten, må Høyre og Ap inngå byrådssamarbeid for å sikre stabilitet, mener tidligere Frp-leder Carl I. Hagen. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Vi har all grunn til å skjelve i buksene. Vi har ikke stått hardt nok på for å få ned bompenger. Inkludert meg selv, har Frp ikke forstått hvor kraftige reaksjonene er blitt. Vi har trukket på skuldrene mens folk er i ferd med å bli rasende.

Carl I. Hagen ser med gru på at bompengepartiet har vokst seg størst i Bergen med en oppslutning på 25,4 prosent.

Men Hagen tar ikke bare selvkritikk. Han har også oppskriften klar for å vinne tilbake velgerne som vender partiet ryggen til fordel for Folkeaksjonen nei til mer bompenger (FNB).

Dissens-krav

Frp-høvdingen slår fast at partiets statsråder må stemme mot, og dermed ta dissens i regjering, dersom finansminister og partileder Siv Jensen ikke får gjennomslag i det tillyste krisemøtet med partilederne Erna Solberg (H), Kjell Ingolf Ropstad (KrF) og Trine Skei Grande (V) om bompengeopprøret.

- Det inkluderer vedtaket fra Frp's landsmøte om å bruke 100 milliarder kroner fra oljefondet til å nedbetale gjeld ved bomstasjonene, sier Hagen til Dagbladet.

Hagen viser til det enstemmige styrevedtaket i Oslo Frp om at dersom Jensen ikke får bomgjennomslag i regjeringen, så ber Oslo Frp stortingsgruppen fremme et forslag i Stortinget i tråd med landsmøtevedtaket i forbindelse med behandlingen av revidert nasjonalbudsjett.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer