- Frp mangler statsrådsemner

Men Høyre har for mange. Det skaper hodebry for Siv Jensen og Erna Solberg.

VANSKELIG KABAL:  Høyre-leder Erna Solberg og Frp-leder Siv Jensen startet regjeringsforhandlingene i går. De må også legge en statsrådskabal.  For Frp kan det bli vanskelig å finne nok statsrådsemner til å fylle sine poster.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
VANSKELIG KABAL: Høyre-leder Erna Solberg og Frp-leder Siv Jensen startet regjeringsforhandlingene i går. De må også legge en statsrådskabal. For Frp kan det bli vanskelig å finne nok statsrådsemner til å fylle sine poster. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre sentrale, men anonyme, kilder i Fremskrittspartiet sier til VG at partiet kan få problemer med å finne nok kvalifiserte folk til å bekle partiets statsrådposter.

Problemet har vært diskutert innad i partiet siden brakvalget i 2009, og et av alternative som er lagt fram, er å hente inn folk fra nærings- og organisasjonslivet. Flere mener imidlertid at dette kan være risikabelt, skriver avisen.

Overfor VG bekrefter påtroppende statsminister Erna Solberg (H) at en sannsynlig fordeling av taburettene er 12-13 statsråder til Høyre og opptil åtte til Frp.

Høyre har imidlertid nok av folk å velge mellom, og har flere kandidater til hvert ministerpost. (NTB)