Frp måtte betale erstatning i eksklusjonssak

Fremskrittspartiet måtte beklage og betale 30000 kroner til hver saksøker og 70000 kroner i saksomkostninger sist en eksklusjonssak i partiet havnet i retten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mye tyder på at dramaet i Oslo Frp også havner retten. Advokat Per Danielsen har bedt Hagen om å trekke flere skarpe uttalelser, blant annet om kulturen i Oslo Frp som «kreftsvulst». -

Dette er grovt krenkende, og jeg ber Hagen beklage uttalelsen, sier Per Danielsen.

I 1998 endte en juridisk kamp med at Frp måtte beklage uttalelser generalsekretær Geir Mo og eksnestleder Lodve Solholm kom med i en eksklusjonssak i Oppland Frp. Geir Mo uttalte at de ekskluderte sto bak «falske valglister, manipulering av partiorganisasjonen og grove brudd på organisasjonskulturen». Påstanden om «falske valglister» ble beklaget av partiet.

- Hagen gjorde retrett. Under forliksforhandlingene fastslo han at ingen av oss skulle få «fem flate øre», og han var villig til å gå til Høyesterett. Men etter en samtale med partiets advokat, ombestemte han seg. Det var en fullstendig seier til oss. Utsagnene ble beklaget, erstatning utbetalt og saksomkostninger betalt, sier John Johnsen.