Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frp med nytt forslag om økt ulvejakt

Tirsdag må miljøminister Vidar Helgesen svare i Stortinget på nytt ulveangrep. 

- BARE I BYEN:  Fakkeltoget mot regjeringens ulvepolitikk foran Stortinget mandag kveld.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt, NTB Scanpix.
- BARE I BYEN:  Fakkeltoget mot regjeringens ulvepolitikk foran Stortinget mandag kveld. Foto: Vegard Wivestad Grøtt, NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fremskrittspartiet har lagt fram et nytt forslag om å iverksette lisensfelling av ulv i ulvesonen.

Det opplyser en av partiets stortingsrepresentanter, Morten Ørsal Johansen, til NTB.

Forslaget ble mandag kveld diskutert i de andre partiene som står bak Stortingets rovdyrforlik – Høyre, Ap og KrF.

Tirsdag vil det eventuelt bli lagt fram for Stortinget.

- Vi vet ikke hva de andre partiene kommer fram til, men det blir lagt fram et forslag i morgen. Det er det ingen tvil om, sier Johansen.

De fire partiene samlet seg mandag for å finne en løsning på den betente ulvestriden.

- Ytterligere felling

- Vi må se på hvordan vi skal få løst denne ulvefloken, og hvordan man kan sørge for at det gis mulighet for ytterligere felling, sier parlamentarisk leder i Frp Harald T. Nesvik til NTB.

KJEMPER FOR ULVEN: Maskerte sympatisører av  dyrevernorganisasjonen NOAH aksjonerer foran Stortinget mandag mot felling av ulv. Foto: Cornelius Poppe, NTB Scanpix.
KJEMPER FOR ULVEN: Maskerte sympatisører av  dyrevernorganisasjonen NOAH aksjonerer foran Stortinget mandag mot felling av ulv. Foto: Cornelius Poppe, NTB Scanpix. Vis mer

Tirsdag må klima- og miljøminister Vidar Helgesen (H) igjen forklare for Stortinget hvorfor han sier nei til lisensjakt på ulv i ulvesonen.

Det skapte ramaskrik i Distrikts-Norge da Helgesen før jul besluttet å kutte antall fellingstillatelser som de lokale rovviltnemndene hadde innvilget, fra 47 til 15.

Ifølge Nesvik vurderer nå de fire partiene om de skal fremme et felles forslag for å presse klima- og miljøministeren til å endre syn på ulvejakt.

Et eventuelt vedtak kan bli fattet i Stortinget tirsdag.

Politiet: 2 500 demonstrerte

- Vidar må gå, lød det taktfast utenfor Stortinget mandag kveld, der flere tusen ulvemotstandere markerte sin misnøye med regjeringens ulvepolitikk.

Klima- og miljøminister Vidar Helgesen (H) har skapt ramaskrik i Bygde-Norge ved å nekte felling av ulv i ulvesonen.

Væpnet med fakler og kubjeller og til lyden av langhorn samlet demonstranter fra Agder i sør til Nord-Trøndelag i nord seg på Eidsvolls plass. Ifølge politiet var de rundt 2.500 seg.

Budskapene på de mange plakatene var ikke til å misforstå: «Slettåsflokken skal vekk», «JA til ulv, men bare i BYEN» var blant påskriftene

(NTB).

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media