Frp med solid forsprang blant 260 000 lesere

Kommer klart best ut i Dagbladets valgomat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Så langt har 267 519 lesere tatt Dagbladets valgomat.

Av dem har hele 69 392 - 25,9 prosent - landet på at det bør stå Fremskrittspartiet på stemmeseddelen deres når de avgir sin stemme til stortingsvalget 2013.

Dermed er Frp det partiet som gjør det klart best på Dagblad-valgomaten.

- Det var hyggelig! Jeg håper det gjenspeiler seg i det endelige valgresultatet, sier Siv Jensen til Dagbladet.

- Det er veldig mange mennesker som av naturlige årsaker deler mye av det Fremskrittspartiet står for. Da er det viktig å minne om: Man får ikke våre løsninger av å stemme på andre enn Frp, fortsetter hun.

- Ta flere valgomater Valgomater er imidlertid ingen eksakt vitenskap. Det er også Frp-lederen klar på. Hun tror valgomatene har størst nytteverdi for velgere som er på søken i det politiske landskapet, eksempelvis førstegangsvelgerne.  

- Jeg har forståelse for at man kan oppleve usikkerhet om man har aldri har stemt på Fremskrittspartiet før, og så får som resultat at man bør stemme på oss. Da vil jeg anbefale at man går en ekstra runde og tar flere valgomater, framfor å si: «Det skal jeg i hvert fall ikke gjøre». Dersom flere valgomater gir det samme bildet, anbefaler jeg å besøke våre valgboder eller vår internettside, slik at man får ytterlige informasjon om vår politikk. Det er jo sjuende og sist de politiske løsningene man stemmer på, sier Jensen.

- Ikke påvirket Sissel Lorentsen (45) fra Narvik var blant dem som fikk anbefalt Frp av Dagbladets valgomat (Se video). Hun prøvde en valgomat for første gang, og resultatet ble ikke som hun trodde. Hun ler når hun ser resultatet.

VALGOMAT-VINNEREN: Frp er partiet som kommer best ut av Dagbaldets valgomat. Frp-leder Siv Jensen er godt fornøyd.Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet
VALGOMAT-VINNEREN: Frp er partiet som kommer best ut av Dagbaldets valgomat. Frp-leder Siv Jensen er godt fornøyd.Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet Vis mer

- Ifølge denne testen stemmer dine valg best overens med Frp, leser hun fra skjermen når testen er ferdig.

- Fikk jeg Frp?! utbryter hun.

Hun er sikker på at valgomat-resultatet ikke kommer til å påvirke valget for henne.

- Det er mange ting som er greit med dem, men jeg kommer nok ikke til å stemme på dem, sier Lorentsen.

- Ble selv anbefalt Frp
I forkant av kommunevalget 2011 skrev Dagbladet på lederplass at: «Helt siden Anders Langes Parti ble stiftet på Saga kino i Oslo i 1973, har denne avis vært en aktiv motstander av partiet, politikken og alt dets vesen».

Anders Langes Parti til sterk nedsettelse av skatter, avgifter og offentlige inngrep (ALP) endret navn til Fremskrittspartiet i 1977.

På spørsmål om hva Frp-lederen tenker om at Dagbladets valgomat-brukere i dag sier seg mest enig i Frp's politikk, svarer hun:

- Haha. Den lederen er et større problem for Dagbladet enn for Frp.

 

- Men spøk til side: En valgomat skal være et verktøy for velgerne. Da er det viktig at den baserer seg på en bred sammensetning av sentrale spørsmål, slik at den kan gi en så riktig som mulig veiledning til dem som tar den. På flere andre valgomater går det gjennomgående bra for oss. Det er hyggelig. Så får jeg bare håpe at det gir uttelling i stemmer på valgdagen, fortsetter Jensen.   

Frp-lederen har selv tatt flere valgomater, og kan avsløre at hun ble anbefalt å stemme Frp på alle. 

- Det var betryggende. For det var ikke noe tvil, for å si det sånn, sier hun.
  Kriserammede SV på andreplass Det er tydelig at ytterpartiene i norsk politikk er å foretrekke blant Dagbladets valgomat-brukere. På andreplass ligger nemlig SV.

Det kriserammede partiet som på flere meningsmålinger den siste tiden er målt under sperregrensa, kan trøste seg med en foreløpig  oppslutning på hele 19,4 prosent på Dagbladets valgomat.  

PS! Selv om Frp stikker av med den foreløpige seieren som det partiet som flest brukere får øverst på lista over anbefalte partier, er det Høyre som totalt sett har fått flest poeng av valgomat-brukerne. Det skyldes at hver gjennomgang av valgomaten gir poeng til alle partiene, ikke bare det du får øverst på lista.

At Høyre er partiet som totalt sett får flest poeng, tyder på at partiet ofte ligger høyt oppe på lista over Dagblad-lesernes foretrukne partier, selv om et annet parti ligger øverst.

Dagbladets siste måling fikk Frp og SV henholdsvis 14,8 og 4,3 prosents oppslutning.

Lurer du på hvilket parti valgomaten vil anbefale deg? Ta den her eller øverst i denne saken.