Frp mener militærkuppet var en klok avgjørelse

Høyre: - Veldig spesiell situasjon.

- IKKE OVERRASKET: Karin Woldseth (Frp) er glad for at den egyptiske hæren valgte å avsette presidenten onsdag kveld. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.
- IKKE OVERRASKET: Karin Woldseth (Frp) er glad for at den egyptiske hæren valgte å avsette presidenten onsdag kveld. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Egypts president Mohamed Mursi ble i kveld styrtet i et militærkupp. Fremskrittspartiets Karin Woldseth, som sitter i utenriks- og forsvarskomiteen på Stortinget, sier at Det muslimske brorskap hadde fått for stor innflytelse i Egypt, og at det var en klok avgjørelse å avsette president Mohamed Mursi.

- Disse urolighetene har vart lenge, og jeg er ikke overrasket over at det endte slik. Mursi var valgt lovlig og demokratisk, men Brorskapet har fått for mye innflytelse og har diktert for mye av folks liv. Det fungerte ikke i det moderne Egypt, sier Woldseth til NTB.

Stortingsrepresentanten sitter i utenriks- og forsvarskomiteen for Frp, og legger til at hun har vært skeptisk til Mursis regjering lenge.Woldseth er glad for at den egyptiske hæren valgte å avsette presidenten onsdag kveld.

- Hæren fulgte på en måte folkets vilje, og har forhindret borgerkrig. Den vurderingen var klok, for dette tror jeg kunne ha gått mye verre. Mursi ga egypterne løfter om at Brorskapet ikke skulle bli styrende, men det har det blitt, legger hun til.

Frykter flere drepte Pressetalsmann Frode Overland Andersen i Utenriksdepartementet sier UD ikke ønsker å kommentere hendelsene i Egypt ennå:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer