Frp mener regjeringen har lurt svenskene

Vil sende jagerflykjøpet tilbake til ny utredning.

TAPTE: JAS Gripen ble utkonkurrert som nytt norsk kampfly. Frp er imidlertid ikke tilfreds med regjeringens behandling av svenskene. Foto: SCANPIX
TAPTE: JAS Gripen ble utkonkurrert som nytt norsk kampfly. Frp er imidlertid ikke tilfreds med regjeringens behandling av svenskene. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Frp, med Carl I. Hagen i spissen, krever at regjeringen på ny utreder beslutningsgrunnlaget for å velge amerikanske Joint Strike Fighter (JSF) istedenfor svenske JAS Gripen som nytt norsk kampfly. Partiet mener svenskene er lurt opp i stry av regjeringen i prosessen, skriver Klassekampen i dag.

- Vi viser her at regjeringen lurte svenskene trill rundt ved å gi det norske folk inntrykk av at det var en reell anbudskonkurranse, sier Carl I. Hagen til Klassekampen.

Hagen forteller at han er blitt bedt om å engasjere seg i saken av partiformann Siv Jensen.

Lang dragkampEtter en lang dragkamp besluttet den rødgrønne regjeringen i fjor å satse på JSF når dagens F-16-fly skal erstattes. Dette på tross av sterke røster som hevdet at Saabs JAS Gripen er en bedre investering i det som er den største statlige norske enkeltinvesteringen noensinne.

Frp mener svenskene ble ført bak lyset og villedet til å tro de hadde en sjanse til å vinne anbudet helt fram mot regjeringens innstilling, selv om de for lengst var utkonkurrert av amerikanerne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer