Regjeringsforhandlinger

Frp mer positiv til forhandlinger enn Venstre

Et samlet landsstyre i Frp sa ja - kun en tredjedel i Venstre sa ja.

FORHANDLINGER: Over nyttår skal Høyre, Venstre og Frp forhandle om en trepartiregjering. Siv Jensens parti Frp er mer positive enn Venstre. Arkivfoto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
FORHANDLINGER: Over nyttår skal Høyre, Venstre og Frp forhandle om en trepartiregjering. Siv Jensens parti Frp er mer positive enn Venstre. Arkivfoto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Fremskrittspartiets landsstyre er mer samlet om Venstre i regjeringsforhandlinger enn det Venstres landsstyre er.

Et samlet landsstyre i Fremskrittspartiet sa ja til å gi ledelsen fullmakt til å gå i forhandlinger med Venstre med sikte på å danne en ny regjering. Det får Klassekampen opplyst fra en lang rekke uavhengige kilder i partiet.

Flere kilder opplyser at det var kritiske ytringer i debatten før vedtaket ble gjort, men at landsstyret til slutt samlet seg om vedtaket.

På Venstres landsstyre stemte en tredel mot Trine Skei Grandes forslag om å gå i forhandlinger. Ifølge flere medier var Venstre-nestleder Terje Breivik blant dem som under helgens landsstyremøte uttrykte skepsis til å gå i regjeringsforhandlinger med Høyre og Frp.

– Vi har lagt bak oss et landsstyremøte med en god og ryddig debatt, der det selvsagt var ulike synspunkt og ulike meninger om hva som er den beste måten å forvalte et samarbeid på borgerlig side på, sa Breivik til NTB mandag.

Forhandlingene om en trepartiregjering starter på nyåret.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer