FORHANDLINGER: Over nyttår skal Høyre, Venstre og Frp forhandle om en trepartiregjering. Siv Jensens parti Frp er mer positive enn Venstre. Arkivfoto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
FORHANDLINGER: Over nyttår skal Høyre, Venstre og Frp forhandle om en trepartiregjering. Siv Jensens parti Frp er mer positive enn Venstre. Arkivfoto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Regjeringsforhandlinger

Frp mer positiv til forhandlinger enn Venstre

Et samlet landsstyre i Frp sa ja - kun en tredjedel i Venstre sa ja.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fremskrittspartiets landsstyre er mer samlet om Venstre i regjeringsforhandlinger enn det Venstres landsstyre er.

Et samlet landsstyre i Fremskrittspartiet sa ja til å gi ledelsen fullmakt til å gå i forhandlinger med Venstre med sikte på å danne en ny regjering. Det får Klassekampen opplyst fra en lang rekke uavhengige kilder i partiet.

Flere kilder opplyser at det var kritiske ytringer i debatten før vedtaket ble gjort, men at landsstyret til slutt samlet seg om vedtaket.

På Venstres landsstyre stemte en tredel mot Trine Skei Grandes forslag om å gå i forhandlinger. Ifølge flere medier var Venstre-nestleder Terje Breivik blant dem som under helgens landsstyremøte uttrykte skepsis til å gå i regjeringsforhandlinger med Høyre og Frp.

– Vi har lagt bak oss et landsstyremøte med en god og ryddig debatt, der det selvsagt var ulike synspunkt og ulike meninger om hva som er den beste måten å forvalte et samarbeid på borgerlig side på, sa Breivik til NTB mandag.

Forhandlingene om en trepartiregjering starter på nyåret.

(NTB)