Frp mest fram og Sp mest tilbake i ny partimåling

Fremskrittspartiet går fram 2,4 prosentpoeng, mens Senterpartiet faller 1,4 på Vårt Lands novembermåling, som gir klart borgerlig flertall på Stortinget.

FRP GÅR FRAM: Parlamentarisk leder Hans Andreas Limi i Frp tror partiet tjener på å få synliggjort hva det står for, blant annet i innvandringspolitikken. Arkivfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix
FRP GÅR FRAM: Parlamentarisk leder Hans Andreas Limi i Frp tror partiet tjener på å få synliggjort hva det står for, blant annet i innvandringspolitikken. Arkivfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Frp er det partiet som øker mest på novembermålingen, som er utført av Norstat for avisen. Partiet får en oppslutning på 16,1 prosent.

Parlamentarisk leder Hans Andreas Limi peker på innvandrings- og asylpolitikk som en forklaring.

- Vi har synliggjort det vi står for og de positive effektene av innvandringspolitikken som har vært ført av vår innvandringsminister Sylvi Listhaug, sier han og trekker fram debatten om enslige mindreårige asylsøkere. Limi får støtte av valgforsker Bernt Aardal.

- At Frp vinner stemmer på innvandring begynner nesten å bli en vedtatt sannhet.

Også regjeringspartner Høyre går fram på målingen og øker 0,5 prosentpoeng til 26,1. Venstre går tilbake 1,1 og er under sperregrensen på denne målingen med en oppslutning på 3,8 prosent. KrF beveger seg marginalt ned og faller 0,1 til 4 prosent.

Senterpartiet taper mest, og går tilbake 1,4 til 9,3 prosent. De tidligere rødgrønne partnerne SV og Ap går derimot fram, med henholdsvis 0,5 og 0,6 prosentpoeng. SV havner dermed på 7 prosent, mens Ap ligger på 27,1.

Rødt og MDG går begge tilbake 0,3 prosentpoeng til 2,9 prosent.

Vårt Lands novembermåling gir klart borgerlig flertall med 87 mandater til de fire partiene på høyresiden.

Målingen bekrefter tendensen i Dagbladets måling fredag, der Frp ble vinneren og Senterpartiet taperen. Frp gikk her fram 2,4 prosentpoeng til 15,9 prosent. Sp gikk tilbake 2,3 prosentpoeng til 8,6 prosent.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer