Frp-muslim vil ha moske-stopp

- Muslimer bør stemme på Siv Jensen, sier Danny G. Chaudhry.

VIL STOPPE MOSKEER: Muslim og politiker Danny G. Chaudhry vil gi Oslo moske-stopp. Her forann moskeen i Urtegata i Oslo. Foto: HENNING LILLEGÅRD
VIL STOPPE MOSKEER: Muslim og politiker Danny G. Chaudhry vil gi Oslo moske-stopp. Her forann moskeen i Urtegata i Oslo. Foto: HENNING LILLEGÅRD Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - Muslimer hadde blitt rasende hvis man hadde bygd kirker på hvert andre gatehjørne i Islamabad. Da må de forstå at de ikke kan gjøre det samme i Oslo, sier Danny G. Chaudhry til Dagbladet.no.

Chaudhry har lenge vært en kjent Senterparti-profil og ved sist stortingsvalg var han partiets andrekandidat til Stortinget. Men for fire månender siden meldte Chaudhry overgang til Fremskrittspartiet og for norskpakistaneren er Siv Jensens angrep på «snikislamisering» som musikk 47-åringens ører.

Muslimer for Siv- Muslimer bør stemme på Siv Jensen og Fremskrittspartiet. De er de enste som tar problemer med asylsøkere og innvandrere på alvor, sier Chaudhry.

De seks største moskeene i Oslo hadde i 2006 til sammen 27 280 medlemmer. I Oslo er det bare tre bygg som er bygd som moskeer, resten finner man i kontorlokaler, varelagre og andre samlingsrom.

Chaudhry mener nå regjeringen bør nekte menighetene å bygge flere moskeer i hovedstaden.- Det burde holdt med ett stort bygg. Det er ikke så mange muslimer i Oslo. Jeg tror det store antallet menigheter og moskeer handler mer om maktkamp enn ett reelt behov, sier Chaudhry.80 000 muslimerCirka 80 000 personer er medlemmer i 92 muslimske trossamfunn i Norge. Rundt 40 000 av disse bor i Oslo og Akershus. Chaudhry vil ha bedre kontroll med hvordan pengene blir brukt i muslimske menigheter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer