Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frp-muslim vil ha moske-stopp

- Muslimer bør stemme på Siv Jensen, sier Danny G. Chaudhry.

VIL STOPPE MOSKEER: Muslim og politiker Danny G. Chaudhry vil gi Oslo moske-stopp. Her forann moskeen i Urtegata i Oslo. Foto: HENNING LILLEGÅRD
VIL STOPPE MOSKEER: Muslim og politiker Danny G. Chaudhry vil gi Oslo moske-stopp. Her forann moskeen i Urtegata i Oslo. Foto: HENNING LILLEGÅRD Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Muslimer hadde blitt rasende hvis man hadde bygd kirker på hvert andre gatehjørne i Islamabad. Da må de forstå at de ikke kan gjøre det samme i Oslo, sier Danny G. Chaudhry til Dagbladet.no.

Chaudhry har lenge vært en kjent Senterparti-profil og ved sist stortingsvalg var han partiets andrekandidat til Stortinget. Men for fire månender siden meldte Chaudhry overgang til Fremskrittspartiet og for norskpakistaneren er Siv Jensens angrep på «snikislamisering» som musikk 47-åringens ører.

Muslimer for Siv
- Muslimer bør stemme på Siv Jensen og Fremskrittspartiet. De er de enste som tar problemer med asylsøkere og innvandrere på alvor, sier Chaudhry.

De seks største moskeene i Oslo hadde i 2006 til sammen 27 280 medlemmer. I Oslo er det bare tre bygg som er bygd som moskeer, resten finner man i kontorlokaler, varelagre og andre samlingsrom.

Chaudhry mener nå regjeringen bør nekte menighetene å bygge flere moskeer i hovedstaden.

- Det burde holdt med ett stort bygg. Det er ikke så mange muslimer i Oslo. Jeg tror det store antallet menigheter og moskeer handler mer om maktkamp enn ett reelt behov, sier Chaudhry.

80 000 muslimer
Cirka 80 000 personer er medlemmer i 92 muslimske trossamfunn i Norge. Rundt 40 000 av disse bor i Oslo og Akershus. Chaudhry vil ha bedre kontroll med hvordan pengene blir brukt i muslimske menigheter.

- Regjeringen bør ha strengere kontroll med de religiøse samfunnene, sier han.

Norskpakistaneren forsvarer Siv Jensens angrep mot den muslimske minoriteten.

- Muslimer må innse at Norge er et kristent land. Det må man tilpasse seg. Det er vi som har kommet hit, ikke de som har reist til vårt land, sier Chaudhry, som selv kom til Norge som 8-åring fra Punjab, Pakistan.

Muslim uten moské
Selv om Chaudhry selv ikke har vært i en moske på to år, regner han seg selv som en muslim.

- Men jeg tilhører ikke dem som ber fem ganger hver dag. Religion er noe man får holde for seg selv og ikke plage andre med, sier Chaudhry.

Han er provosert over kravet om å bruke hijab som en del av den norske politiuniformen.

- Neste blir vel at man skal fjerne korset fra det norske flagget, sier Chaudhry.

- IKKE SKREMSELSPROPAGANDA: - Dette er ikke skremselspropaganda. Dette er en hverdag som ikke får komme til Oslo, sier Siv Jensen.
Foto: Knut Falch / SCANPIX
- IKKE SKREMSELSPROPAGANDA: - Dette er ikke skremselspropaganda. Dette er en hverdag som ikke får komme til Oslo, sier Siv Jensen. Foto: Knut Falch / SCANPIX Vis mer

- Må skjerpe seg
- Jeg kjenner ikke Chaudhry, og når jeg hører hva han sier tror jeg ikke heller at jeg kommer til å bli kjent med han. Men han står jo fritt til å mene hva han vil, sier imam og forstander i Det Islamske Forbundet, Basim Ghozlan til Dagbladet.no.

- Vi har aldri krevd at det norske samfunnet skal forandre seg, bare at man skal legge ting til rette for meg som muslim. Det er ingen som har krevd at nordmenn skal slutte å spise svinekjøtt. Men jeg må kunne la være å spise svinekjøtt når jeg delta på et seminar, sier Ghozlan.

Ghozlan aviser kravet til Chaudhry om å færre moskeer i Oslo:

- Det er behovet som skaper ting. Finnes det personer som trenger flere kirker, så er det helt greit å bygge flere kirker. Samme med synagoger og moskeer. Det finnes ingen overflødige moskeer i Oslo, sier Ghozlan.

- Frp bryter vestlige verdier
Hvis folk blir provosert over moskeen så er det deres eget problem, ifølge Ghozlan.

- Da må vi be dem som blir provosert om å skjerpe seg, sier forstanderen.

Ghozlan mener det er Fremskrittspartiet som bryter vestlige verdier, ikke muslimene.

- Frp motsier seg selv når de snakker om vestlige verdier. Vestlige verdier handler om trosfrihet. Da bryter man disse verdiene når man ønsker å begrense den, sier Ghozlan.

TRENGER ALLE:- Det finnes ingen overflødige moskeer i Oslo, sier Basim Ghozlan til Dagbladet.no.
Foto: Morten Holm / SCANPIX
TRENGER ALLE:- Det finnes ingen overflødige moskeer i Oslo, sier Basim Ghozlan til Dagbladet.no. Foto: Morten Holm / SCANPIX Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!