Frp ned - Høyre og Ap opp

Fremskrittspartiet går tilbake ett prosentpoeng og får 18,5 prosent på Norsk Gallups partibarometer. KrF går tilbake 3,5 prosentpoeng til 9,0 prosent.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høyre går fram med tre prosentpoeng til 22,0 prosent og er dermed landets nest største parti på denne målingen. Arbeiderpartiet går fram ett poeng til 29,0 prosent.

Målingen er gjort for TV 2 og VG i perioden 26. februar til 4. mars, og fanger dermed opp det meste av uroen i Fremskrittspartiet.

Det spesielle med denne målingen er at et svært høyt antall velgere ikke vil si hvem de ville stemme på dersom det var stortingsvalg.

Bare vel 60 prosent av de spurte har valgt seg et parti, og det er et historisk lavmål.

Direktør Nils Vibe i Norsk Gallup sier til VG at dette er et faresignal foran høstens stortingsvalg.

- Det bedrer heller ikke situasjonen at de andre partiene er svært lite aktive. De har ikke gjort mye for å erobre velgerne i Frp, mener han.

Frp's nestleder Siv Jensen sier i en kommentar at hun er takknemlig for at partiet har så lojale velgere. Høyres Per-Kristian Foss sier at hans parti tjener på bråket i Frp. Det har gjort forskjellen mellom de to partiene klarere, sier han.

Oppslutningen om de forskjellige partiene (endring fra forrige måned i parentes): Ap 29,0 (+1,0), Høyre 22,0 (+3,0), Frp 18,5 (-1,0), SV 10,0 (+1,5), KrF 9,0 (-3,5), Senterpartiet 5,5 (-0,5) og Venstre 3,5 (-0,5), RV 1,0 (-)

(NTB)