Statsbudsjettet:

Frp nekter å gi opp bilpakka: - Den har ligget fast fra dag én og gjør det fortsatt

Frp-toppene Siv Jensen og Harald T. Nesvik nekter å rikke seg i bilpakkespørsmålet i budsjettforhandlingene.

BRUDD: - Vi har strukket oss langt for å imøtekomme Venstre på deres kjerneområder, sier finansminister Siv Jensen om budsjettforhandlingene med Venstre, som sistnevnte nå har brutt. Bildet er tatt ved en tidligere anledning. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
BRUDD: - Vi har strukket oss langt for å imøtekomme Venstre på deres kjerneområder, sier finansminister Siv Jensen om budsjettforhandlingene med Venstre, som sistnevnte nå har brutt. Bildet er tatt ved en tidligere anledning. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Klokka 15.20 tirsdag ettermiddag varslet regjeringens samarbeidsparti Venstre at de bryter budsjettforhandlingene Høyre og Frp.

Årsaken var ifølge Venstre «regjeringspartiene ikke har vært villige til å forhandle om viktige deler av statsbudsjettet, spesielt om tiltak for å redusere Norges klimagassutslipp».

Den kompromissløsheten ser ut til å fortsette fra regjeringen.

Frp-leder og finansminister Siv Jensen og Frps parlamentariske leder Harald T. Nesvik nekter fremdeles å rikke seg i spørsmålet om bilpakka: en skatte- og avgiftslette til bilistene verdt om lag 900 millioner kroner.

- Den har ligget fast fra dag én og det gjør den fortsatt, sier Harald T. Nesvik på spørsmål om hvorvidt det er aktuelt for regjeringen å endre den.

Også Siv Jensen svarer det samme:

- Bilpakka ligger der fortsatt. Selvsagt gjør den det.

Frp må nå klare å få til en enighet med KrF om budsjettet, men KrF vurderer på samme måte som Venstre å bryte med regjeringen.

Hvorvidt de skal gjøre det, skal de ta stilling til på et ekstraordinært gruppemøte i morgen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer