Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Statsbudsjettet:

Frp nekter å gi opp bilpakka: - Den har ligget fast fra dag én og gjør det fortsatt

Frp-toppene Siv Jensen og Harald T. Nesvik nekter å rikke seg i bilpakkespørsmålet i budsjettforhandlingene.

BRUDD: - Vi har strukket oss langt for å imøtekomme Venstre på deres kjerneområder, sier finansminister Siv Jensen om budsjettforhandlingene med Venstre, som sistnevnte nå har brutt. Bildet er tatt ved en tidligere anledning. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
BRUDD: - Vi har strukket oss langt for å imøtekomme Venstre på deres kjerneområder, sier finansminister Siv Jensen om budsjettforhandlingene med Venstre, som sistnevnte nå har brutt. Bildet er tatt ved en tidligere anledning. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Klokka 15.20 tirsdag ettermiddag varslet regjeringens samarbeidsparti Venstre at de bryter budsjettforhandlingene Høyre og Frp.

Årsaken var ifølge Venstre «regjeringspartiene ikke har vært villige til å forhandle om viktige deler av statsbudsjettet, spesielt om tiltak for å redusere Norges klimagassutslipp».

Den kompromissløsheten ser ut til å fortsette fra regjeringen.

VENSTRE BRYTER: Nå har vi prøvd alle mulige forslag. Både å gå rundt bilpakka, rokkere innad i bilpakka. Men vi tror ikke vi kommer i mål med det, så da var det ærlig å si at vi ikke tror dette bringer oss i mål, sier Venstre-leder Trine Skei Grande. Hun understreker likevel at de fortsatt håper på et borgerlig budsjett. Video. NTB Scanpix Vis mer

Frp-leder og finansminister Siv Jensen og Frps parlamentariske leder Harald T. Nesvik nekter fremdeles å rikke seg i spørsmålet om bilpakka: en skatte- og avgiftslette til bilistene verdt om lag 900 millioner kroner.

- Den har ligget fast fra dag én og det gjør den fortsatt, sier Harald T. Nesvik på spørsmål om hvorvidt det er aktuelt for regjeringen å endre den.

Også Siv Jensen svarer det samme:

- Bilpakka ligger der fortsatt. Selvsagt gjør den det.

PARLAMENTARISK LEDER: Harald T. Nesvik. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
PARLAMENTARISK LEDER: Harald T. Nesvik. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

Frp må nå klare å få til en enighet med KrF om budsjettet, men KrF vurderer på samme måte som Venstre å bryte med regjeringen.

Hvorvidt de skal gjøre det, skal de ta stilling til på et ekstraordinært gruppemøte i morgen.

Både Nesvik og Jensen er åpne for å forhandle kun med KrF.

- Konsekvensene av dette bruddet er at vi må jobbe videre og håpe på at vi kan få på plass en avtale med KrF slik at vi kan få gitt dette landet et godt budsjett, sier Harald T. Nesvik.

- Det vi trenger er stabilitet og sørge for at bedriftene og de arbeidsledige langs kysten har en trygghet for at det jobbes beinhardt for å sørge for å bedre deres situasjon, legger han til.

Finansminister og Frp-leder Siv Jensen synes nyheten om at Venstre brøt budsjettforhandlingene med regjeringen var lei.

- Vi har strukket oss langt for å imøtekomme Venstre på deres kjerneområder. Det er et veldig godt budsjett regjeringen har lagt fram, som møter mange av de store utfordringene vi står overfor.

Hvorvidt KrF kommer til å støtte budsjettet regjeringen har lagt fram, er usikkert for Jensen.

- For øyeblikket er KrF kun kjent med beskjeden om brudd fra Venstre. Så vil vi bruke tid på sette dem inn det. Men jeg har veldig lyst til å understreke at det har vært en reell vilje, noe det fortsatt også er, for å finne en løsning på budsjettet til neste år, sier Jensen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling