<strong>NY STATSRÅD:</strong> Ingvil Smines Tybring-Gjedde, her sammen med mannen Christian, blir ny beredskapsminister, ifølge en rekke medier.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
NY STATSRÅD: Ingvil Smines Tybring-Gjedde, her sammen med mannen Christian, blir ny beredskapsminister, ifølge en rekke medier. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

Frp nektet å gi fra seg statsråder til KrF: Erna svarer med å dele justisdepartementet i to

Dagbladets kilder bekrefter at Frp beholder sju statsråder og at Ingvil Smines Tybring-Gjedde blir ny beredskapsminister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Ingvil Smines Tybring-Gjedde (54) blir ny beredskapsminister. Det sier Frp-kilder til Dagbladet.

Utnevnelsen skjer når Erna Solberg tirsdag presenterer den nye sammensetningen av regjeringen. Solberg kommer da til å dele Justisdepartementet i to for å lage plass til Smines Tybring-Gjedde.

Dagbladet meldte søndag at Bård Hoksrud (Frp) er ferdig i regjeringen. Hans jobb som landbruksminister overtas av konstituert KrF-leder Olaug Bollestad ifølge en rekke medier.

Frp vil ikke gå ned

Dagbladet får nå også bekreftet fra regjeringshold at Frp beholder sju statsråder i Solberg-regjeringen.

Tidligere har det vært antatt at både Frp og Høyre måtte gi fra seg minst én statsråd når den nye kabalen skulle legges.

Men Frp har nektet å redusere antall plasser rundt kongens bord for å rydde plass til KrF, etter det Dagbladet forstår. Dermed kommer Ingvil Smines Tybring-Gjedde fra Oslo inn i regjeringen som ny beredskapsminister, ettersom KrF krevde å få landbruksministerposten til Bård Hoksrud.

Smines Tybring-Gjedde har de siste årene vært statssekretær i Olje- og energidepartementet under tre forskjellige oljeministre fra Frp.

Dagbladet også at det ligger an til at Hans Olav Syversen blir statssekretær ved Statsministerens kontor, som er en viktig koordineringsrolle for partiet i regjering.

- Jeg kan bekrefte at jeg ikke er lederkandidat, sier Syversen, som mistet plassen sin på Stortinget ved valget i fjor høst og nå jobber som advokat i Obos.

Wara mister ansvar

Justisminister Tor Mikkel Wara (Frp) blir sittende, men med en noe redusert portefølje. Smines Tybring-Gjedde, som er gift med Frp-topp Christian Tybring-Gjedde, overtar ansvaret for beredskapsarbeid, samfunnssikkerhet og polaravdelingen i Justisdepartementet, ifølge NRK.

I et intervju med nettstedet Human Rights Service har Smines Tybring-Gjedde uttalt at hun ikke stoler på norske journalister.

- For å si det slik: Det koster å være «kona til» Christian, og det har ført til at jeg ikke stoler på journalister. Jeg tør ikke knapt møte i Dagsnytt 18 eller andre politiske debatter/intervju. Jeg aner ikke hva de kan finne på. Jeg bare vet at noen er så ondsinnet, ja det er ordet, at de kan tillate seg hva som helst. Det fikk vi til de grader erfare etter 22/7. Det holdt på å knekke oss begge, og bare å snakke om det gjør at jeg får pusteproblemer, sa Smines Tybring-Gjedde.

Listhaugs mann høyaktuell

Dagbladet får bekreftet at Helge Fossum (Frp) slutter som statssekretær for Erna Solberg.

Flere navn er blitt diskutert internt i regjeringen for å fylle hans plass. Ifølge Dagbladets kilder er Espen Espeset (Frp), ektemannen til Frp-topp Sylvi Listhaug, høyaktuell for å overta Fossums jobb ved Statsministerens kontor.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer