Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frp nest størst

Frp er igjen Norges nest største parti

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fremskrittspartiet har passert Høyre og er det største partiet på borgerlig side akkurat nå, ifølge partibarometeret som Opinion har gjort for NRK og Aftenposten. På målingen går Frp mest frem av samtlige partiet, med 2,9 prosentpoeng, og ender på 20,3 prosents oppslutning.

Med en tilbakegang på hele 3,1 prosentpoeng går Høyre på sin side mest tilbake av alle partiene og noterer seg for en oppslutning på 15,9 prosent. Omtrent den samme oppslutningen som SV.

SV og Arbeiderpartiet går begge tilbake med henholdsvis 0,2 og 1,6 prosentpoeng. De får 15,3 og 28,6 prosent og sikrer dermed flertall sammen med Senterpartiet, som går fram med 1,3 prosentpoeng. Åslaug Haga og Sp bidrar dermed med 5,2 prosent til det rødgrønne alternativet.

Både Venstre og Kristelig Folkeparti går marginalt fram og får henholdsvis 3,8 og 6,3 prosents oppslutning på målingen. (ANB)

NEST STØRST: Frp bare 8 prosentpoeng bak Ap. Foto: SCANPIX
NEST STØRST: Frp bare 8 prosentpoeng bak Ap. Foto: SCANPIX Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!