Frp-nestleder politietterforskes for boligkjøp

Sier fra seg alle verv i partiet så lenge etterforskningen pågår.

ETTERFORSKES:  Politiet har startet etterforskning av 2. nestleder Per Arne Olsen i Frp. Foto: Scanpix
ETTERFORSKES: Politiet har startet etterforskning av 2. nestleder Per Arne Olsen i Frp. Foto: ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Vestfold politidistrikt har opprettet sak og vil starte etterforskning rettet mot tidligere ordfører i Tønsberg Per Arne Olsen og lokalpolitiker Bent Moldvær fra Tønsberg, etter påstander om mulig korrupsjon i forbindelse med to leilighetskjøp, opplyser politiet i en pressemelding.

- På bakgrunn av de alvorlige hentydninger om mulig korrupsjon som er fremkommet i enkelte medier, har vi funnet grunn til å opprette sak og se nærmere på om det foreligger lovbrudd, sier politiinspektør Jan Stapnes, som leder seksjon for økonomisk kriminalitet i Vestfold politidistrikt.

Trekker seg fra verv Olsen er 2. nestleder i Fremskrittspartiet og var ordfører i Tønsberg fra 2003 til 2009. Han ber om å bli fritatt fra alle verv i partiet så lenge etterforskningen pågår.

- Partiets vedtekter slår fast at tillitsvalgte som hovedregel skal suspenderes mens etterforskning pågår. Jeg er opptatt av å opptre på en ryddig måte og tar derfor selv initiativ til at det skjer gjennom at jeg fritas fra mitt nestlederverv til etterforskningen er avsluttet, sier Olsen ifølge NTB.

Bakgrunnen for etterforskningen er at de to sentrale politikerne begge fikk kjøpe leiligheter direkte fra utbyggeren av boligprosjektet på Jarlsø utenfor Tønsberg. Dette prosjektet ble utvidet med 130 flere leiligheter enn det som var vedtatt i reguleringsplanen, samtidig som Olsen var ordfører og Moldvær satt som leder i bygningsrådet.

Utbyggingsprosjektet var så populært at 53 leiligheter var solgt før annonseringen startet. Et halvt år etter byggestart var 110 av 116 leiligheter solgt, samtidig som Olsen og Moldvær altså hadde sikret seg en avtale direkte med utbyggeren.

Ifølge Tønsbergs Blad skal Olsen også ha fått en garasjeplass til en verdi av 220.000 kroner vederlagsfritt av utbyggeren.

Ønsket ikke forklare seg - Vi har startet en formell etterforskning av saken. Ut fra det som er skrevet i media, og da først og fremst Tønsberg Blad, så oppfatter jeg det som det er hentydninger om at det er gjort noe straffbart. Da har politiet et selvstendig ansvar for å undersøke dette, sier Stapnes til Dagbladet.

Stapnes opplyser at grunnen til at de nå formellt kaller det en politietterforskning er at et av vitnene de ønsket å avhøre påberopte seg taushetsplikt.

- Da stoppet det opp. For å komme videre må vi utføre et rettslig avhør og da er det formelt en etterforskning, sier han. 

Dette har ingenting med de aktuelle politikerne å gjøre, understreker politilederen.

- Glad for etterforskningen Dagbladet har ikke lyktes å få noen kommentar fra Olsen i ettermiddag. Ifølge NTB er han glad for at politiet nå etterforsker saken:

- Det skal bli godt å få alle fakta belyst. Tønsbergs Blad har skrevet mye som ikke har vært riktig, så det er bra at politiet ser på saken med objektive øyne, og setter seg inn i hele sakskomplekset, sier Olsen til hyhetsbyrået.

Han føler seg sikker på at han ikke har gjort noe galt.

— Jeg er trygg på at politiet kommer fram til samme konklusjon. Det er aldri heldig at det settes spørsmålstegn ved politikeres håndtering av private transaksjoner, og jeg har derfor full forståelse for at politiet har valgt å se på denne saken, sier Frp-toppen