Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frp-Nesvik om Lorry-opptrinnet: - Helt uakseptable kommentarer

- Sånt skal ikke skje.

PARLAMENTARISK LEDER: Harald T. Nesvik (Frp). Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
PARLAMENTARISK LEDER: Harald T. Nesvik (Frp). Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Som Dagbladet kunne fortelle tidligere i kveld har Frp's stortingsrepresentant Mazyar Keshvari beklaget overfor NRK-programleder Ingunn Solheim, etter en episode på utestedet Lorry 16. oktober i år.

Ifølge flere uavhengige kilder tok Keshvari seg bort til bordet der Solheim og flere NRK-ansatte satt, og henvendte seg til ham for å framsette det flere kilder oppfatter som grove trusler mot henne.

Ifølge kildene, som var tilstede, gjentok Keshvari ulike varianter av følgende budskap: At han hater henne, at han drømmer om å drepe henne, og at han skal skyte henne.

Mazyar Keshvari ønsker ikke å kommentere saken overfor Dagbladet, utover at han bestrider at han har fremført et slikt budskap.

- Det kom noen slengbemerkninger klokka to på natta på en pub, og det var ment som humor. Det var ikke i nærheten så skarpt som det som gjengis her. Jeg har beklaget overfor henne, og vi har lagt det bak oss, sier han.

- Skal ikke skje Parlamentariske leder Harald T. Nesvik sier nå til Dagbladet at Keshvaris uttalelser var uakseptable:

- Det er helt uakseptabelt at sånne kommentarer faller, og sånt skal ikke skje. Det har jeg også snakket med ham om. Han har beklaget saken, også overfor vedkommende. Sånn sett er saken såvidt meg bekjent ute av verden dem i mellom.  

- Vil dette få noen konsekvenser for ham?

- De har skværet opp, og på samme måte som de er ferdig med saken, må også vi kunne si oss ferdig med saken.

- Vil han kunne representere partiet i «Debatten» i framtiden?

- Selvsagt. Dette er en enkeltepisode som han har beklaget. Når de det gjelder har gjort opp saken, sier det sitt, sier Nesvik.

Lagt saken bak seg Solheim har avvist å kommentere saken overfor Dagbladet. Hennes overordnede, magasin- og debattredaktør i NRK Kyrre Nakkim, bekrefter imidlertid hendelsen. NRK vil ikke forfølge saken.

- Han har beklaget, og det er bra. Da kan vi legge saken bak oss. Vi varslet likevel partiet om saken, og understreket samtidig at vi hadde lagt saken bak oss. I etterkant av dette har Keshvari vært i flere NRK-sendinger, og det har gått helt bra, sier Nakkim.

Nakkim sier at Solheim opplevde opptrinnet som ubehagelig, men at hun ikke følte seg direkte truet av Keshvari. Derfor har NRK valgt ikke å anmelde truslene, men gått i dialog med Frp for å rydde opp.

Opptrinnet hadde sin bakgrunn i «Debatten»-sendingen 28. august, hvor Hadia Tajik (Ap) og Keshvari røk i tottene på hverandre i en sending hvor temaet i utgangspunktet var ekstremisme. Tajik tok et oppgjør med det hun kalte Frp's hatretorikk, og overrumplet Keshvari, som på kort varsel hadde stilt opp som Frp's innvandringspolitiske talsmann fordi justisminister Anders Anundsen (Frp) trakk seg.

BAKTEPPET: Denne debatten, om terror og ekstremisme, danner bakteppet for opptrinnet der Frp's stortingsrepresentant Mazyar Keshvari framsatte grove drapstrusler mot NRK-profilen Ingunn Solheim. På tampen av debatten utfordret Ap-representant Hadia Tajik Frp's Mazyar Keshvari om det hun mener er Frp's hatretorikk. Foto: Skjermdump, NRK Debatten.
BAKTEPPET: Denne debatten, om terror og ekstremisme, danner bakteppet for opptrinnet der Frp's stortingsrepresentant Mazyar Keshvari framsatte grove drapstrusler mot NRK-profilen Ingunn Solheim. På tampen av debatten utfordret Ap-representant Hadia Tajik Frp's Mazyar Keshvari om det hun mener er Frp's hatretorikk. Foto: Skjermdump, NRK Debatten. Vis mer