Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frp og Ap fant hverandre i Syden

ALFAZ DEL PI (Dagbladet): Her er beviset på at Jens Stoltenbergs frykt for Fremskrittspartiet ikke rekker langt i praktisk politikk. Sosialminister Guri Ingebrigtsen reiser rundt med Frp's John Alvheim i Spania, og Ap kopierer Frp's helsepolitikk på løpende bånd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- En grell kontrast til det inntrykket Jens prøver å skape, sier Alvheim.

Nestlederen i stortingsgruppa og lederen i sosialkomiteen regner med å få enda større gjennomslag for Frp's politikk med Arbeiderpartiet i regjering enn med sentrumskameratene.

Kopiert

Det sier han noen dager etter at Jens Stoltenberg i Dagbladet sammenliknet Frp med det høyreekstreme Frihetspartiet i Østerrike.

Også tidligere har Stoltenberg og en rekke andre topp-politikere i Ap påstått at Carl I. Hagens politikk vil true velferdsstaten.

I realiteten har Arbeiderpartiet gjennom lang tid både kopiert og nærmet seg det utskjelte Frp i helse- og sosialpolitikken - et av kjerneområdene for sosialdemokratisk politikk. Fristilling av sykehusene, fritt sykehusvalg, innsatsstyrt finansiering, omsorgstjenester ut på anbud, større valgmuligheter og et sterkere samarbeid med private aktører er alle saker som Ap latterliggjorde da de ble lansert.

I dag er alt dette en del av det moderniserte Ap.

Sangria

I går formiddag kunne de eldre på Sagenehjemmet på Costa Blanca oppleve harmonien mellom de to «liksom-fiendene». Uenigheten mellom dem om de eldres rett til selv å få velge hvor de skal få omsorgen, er som blåst bort når de står overfor dem det gjelder.

- Vi er nok ikke så uenige, nei, sier de to, og tar seg en røyk sammen under lunsjen.

Men hun vrir seg i stolen og blir nesten taus når hun skal forklare avstanden mellom Stoltenbergs skremmebilde av Frp og praktisk politikk.

- Det er vel ikke i helse- og sosialpolitikken uenigheten med Frp har vært størst, sier statsråden.

Benekter ikke

Hun benekter ikke at Ap har overtatt høyresidas helsepolitiske klær.

- Det er vel innvandringspolitikken Stoltenberg tenker på, sier hun.

KOSER SEG SAMMEN: Frps John Alvheim og sosialminister Guri Ingebrigtsen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media