Frp og Siv flyr høyt

Frp er i medvind, men får ikke noe Muhammed-byks på MMIs februarmåling. SV sliter og går mest tilbake.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Påtroppende partileder Siv Jensen er ikke skuffet over at Frp\'s oppsiktsvekkende ferd mot himmelen forrige helg neppe er et pålitelig uttrykk for partiets styrke.

Godt fornøyd

-  Vi tok VG-målingen sist søndag med betydelig fatning. Men vi har stabilisert oss på et nivå godt over valgresultatet, og det er vi godt fornøyd med. Det er bedre å vokse sakte enn å gjøre byks, sier Jensen.

Hun tror ikke at Muhammed-tegningene har hatt så stor positiv effekt for Frp.

Alternativet

-  Jeg tror vår framgang først og fremst skyldes at vi framstår som det klareste alternativet til regjeringen. Tydelige og synlige i mange saker, også i Muhammed-saken.

-  Bakgrunnstallene viser at veksten dere har hatt siden valget, først og fremst skyldes tilslutning fra hjemmesitterne, og de kan dere ikke stole på på valgdagen?

-  Velgerne er nådeløse, og det skal de være. Meningsmålinger er ikke valg. De gir oss en indikasjon på formkurven. Bare valgresultatet teller, fastslår Siv Jensen.

Et varsel

I så måte er dagens måling et varsel for regjeringspartiene: Hadde dette resultatet vært valg, ville de mistet flertallet med klar margin og vært nede på bare 79 mandater. Ap går ikke tilbake med mer enn ett prosentpoeng i forhold til valgresultatet. Men partiet fikk stang inn i mandatuttellingen ved valget og mister fem mandater straks ett prosentpoeng blir borte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer